Tévhit, hogy az, aki karcsúsodni szeretne, nem fogyaszthat desszertet. A titok az összetevőkben és a mennyiségben rejlik! Három egyszerű receptet ajánlunk.

3 édesség, amit fogyni vágyóként is nyugodtan ehetünk

Édesszájú vagy, ám nem szeretnél hízni? Semmi probléma! Sok olyan édesség létezik, amivel remekül csillapítható az édes íz iránti vágy, mégsem okoz lelkiismeret-furdalást a fogyasztása. Természetesen nem a tejszínhabos csokitortáról vagy a vaníliasodós aranygaluskáról van szó – az alábbi finomságokból azonban hetente egy-két adag igazán belefér még egy fogyni vágyó étrendjébe is.

GYÜMÖLCSÖS KRÉM

Elkészítése (1 adag):

Keverjünk ki 25 g ricottát vagy zsírszegény túrót 15-15 g light krémsajttal és natúr joghurttal. Édesítsük pár csepp mesterséges édesítővel, és reszeljünk bele egy csipet citromhéjat. Ismét keverjük át, és kanalazzuk egy tálkába. Pürésítsünk 25-25 g málnát és epret (mirelit, felolvasztott), ízlés szerint édesítsük egy csepp mézzel, majd kanalazzuk a krémre. (135 kcal/adag)

BANÁNOS RIZSPUDING

Elkészítése (4 adag):

Tegyünk egy lábosba 40 g rizst. Adjunk hozzá 400 ml zsírszegény tejet, 2 evőkanál mézet és 1 db vaníliarúd kikapart belsejét. Forraljuk fel, majd lefedve főzzük addig, míg a rizs meg nem puhul. (Időnként keverjük át, nehogy leégjen!) Hámozzunk meg, vékonyan szeleteljünk fel 1 db nagyobb banánt, és adjuk a rizshez. Verjünk keményre 1 db tojásfehérjét, és ezt is forgassuk a rizshez. A keveréket osszuk el 4 db szufléformában, és szórjuk meg egy kis fahéjjal. Toljuk a 200 fokos sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük aranyszínűre. (186 kcal/adag)

HAMIS TIRAMISU

Elkészítése (6 adag): Keverjünk el egy lábosban 3 evőkanál pudingport 2 evőkanál tejjel, majd adjunk hozzá 250 ml tejet, 2 evőkanál cukornak megfelelő édesítőszert (sztíviát vagy por vagy folyékony állagú mesterséges édesítőszert, de ne eritritet!), 1-2 teáskanál vaníliaeszenciát, és közepes hőfokon kevergessük addig, amíg felforr, és jól be nem sűrűsödik. Öntsük át egy tálba, hagyjuk kihűlni. Utána keverjük össze 250 g light krémtúróval, és lazítsuk 2 db tojásfehérjéből vert, lágy habbal. Főzzünk le 400 ml eszpresszót, és ízesítsük 1-2 evőkanál amarettóval (mandulalikőrrel). Mártsuk bele a piskóták felét, és rakjuk ki vele egy tál alját. Kenjük el rajta a krém felét, majd jöhet még egy réteg kávéba mártott babapiskóta és a maradék krém. A tálat fedjük le fóliával, és egész éjszakára tegyük az édességet a hűtőbe. Másnap, tálalás előtt, szórjuk meg valódi kakaóporral. (180 kcal/adag)

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezért fogyott le Alexandra: "30 kiló plusszal nem tudnék a lányom után futni"
Amikor végre szíve alatt hordhatta várva-várt kisbabáját, Alexandra mindent megengedett magának. Aztán szembesült a kilók növekvő számával, így megtette élete első újévi fogadalmát, és azóta nem is tért le a fogyás útjáról.
Hiába sportolsz, nincs változás? Ez a 6 edzéshiba gátolhat a fejlődésben
Van néhány tipikus edzéshiba, amelybe szinte mindenki beleesik, legyen bár kezdő vagy haladó. Talán te is éppen egy ilyen baki miatt nem látod az áhított eredményt...
Villámgyors sminktrükkök a forróságra: ragyogj 2 perc alatt!
Elaludtál vagy rohansz valahova, netán egyáltalán nem szeretsz a sminkeléssel pepecselni? Akkor ezek a praktikák segítenek abban, hogy csupán két perc alatt friss és tökéletes legyen a külsőd!
 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!
Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
Egy kis nyalánkságot készítenél belőle? Arra is van két nagyszerű receptünk!
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.

Ajánlataink