Tévhit, hogy az, aki karcsúsodni szeretne, nem fogyaszthat desszertet. A titok az összetevőkben és a mennyiségben rejlik! Három egyszerű receptet ajánlunk.

3 édesség, amit fogyni vágyóként is nyugodtan ehetünk

Édesszájú vagy, ám nem szeretnél hízni? Semmi probléma! Sok olyan édesség létezik, amivel remekül csillapítható az édes íz iránti vágy, mégsem okoz lelkiismeret-furdalást a fogyasztása. Természetesen nem a tejszínhabos csokitortáról vagy a vaníliasodós aranygaluskáról van szó – az alábbi finomságokból azonban hetente egy-két adag igazán belefér még egy fogyni vágyó étrendjébe is.

GYÜMÖLCSÖS KRÉM

Elkészítése (1 adag):

Keverjünk ki 25 g ricottát vagy zsírszegény túrót 15-15 g light krémsajttal és natúr joghurttal. Édesítsük pár csepp mesterséges édesítővel, és reszeljünk bele egy csipet citromhéjat. Ismét keverjük át, és kanalazzuk egy tálkába. Pürésítsünk 25-25 g málnát és epret (mirelit, felolvasztott), ízlés szerint édesítsük egy csepp mézzel, majd kanalazzuk a krémre. (135 kcal/adag)

BANÁNOS RIZSPUDING

Elkészítése (4 adag):

Tegyünk egy lábosba 40 g rizst. Adjunk hozzá 400 ml zsírszegény tejet, 2 evőkanál mézet és 1 db vaníliarúd kikapart belsejét. Forraljuk fel, majd lefedve főzzük addig, míg a rizs meg nem puhul. (Időnként keverjük át, nehogy leégjen!) Hámozzunk meg, vékonyan szeleteljünk fel 1 db nagyobb banánt, és adjuk a rizshez. Verjünk keményre 1 db tojásfehérjét, és ezt is forgassuk a rizshez. A keveréket osszuk el 4 db szufléformában, és szórjuk meg egy kis fahéjjal. Toljuk a 200 fokos sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük aranyszínűre. (186 kcal/adag)

HAMIS TIRAMISU

Elkészítése (6 adag): Keverjünk el egy lábosban 3 evőkanál pudingport 2 evőkanál tejjel, majd adjunk hozzá 250 ml tejet, 2 evőkanál cukornak megfelelő édesítőszert (sztíviát vagy por vagy folyékony állagú mesterséges édesítőszert, de ne eritritet!), 1-2 teáskanál vaníliaeszenciát, és közepes hőfokon kevergessük addig, amíg felforr, és jól be nem sűrűsödik. Öntsük át egy tálba, hagyjuk kihűlni. Utána keverjük össze 250 g light krémtúróval, és lazítsuk 2 db tojásfehérjéből vert, lágy habbal. Főzzünk le 400 ml eszpresszót, és ízesítsük 1-2 evőkanál amarettóval (mandulalikőrrel). Mártsuk bele a piskóták felét, és rakjuk ki vele egy tál alját. Kenjük el rajta a krém felét, majd jöhet még egy réteg kávéba mártott babapiskóta és a maradék krém. A tálat fedjük le fóliával, és egész éjszakára tegyük az édességet a hűtőbe. Másnap, tálalás előtt, szórjuk meg valódi kakaóporral. (180 kcal/adag)

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink