1. SZABÁLY
Kerülje a feldolgozott élelmiszereket a készételek segítséget jelentenek az időhiánnyal küszködőknek. Ezeknek az ételeknek a tápanyag- és vitamintartalma azonban elenyésző, ellenben tartósítószerekben, ízfokozókban, színezőanyagokban gazdagok. mindig alaposan nézze át az összetevők listáját.
2. SZABÁLY
Gondolja át, mit iszik az alkoholtartalmú italok, az üdítők és a gyümölcslevek (még a 100 százalékos gyümölcstartalmúak is) sok-sok kalóriát tartalmaznak, így ezeket kerülnie kell.
3. SZABÁLY
Gondoskodjon a jóllakottságérzés kialakulásáról jóllakott leginkább akkor lesz, ha eszik, mégpedig sokat. de rostban gazdag ételekkel könnyen becsaphatja a szervezetét. a kellemetlen éhségérzetet elkerülheti, ha rostokban gazdag gabonákat, quinoát, árpát vagy barna rizst fogyaszt ebédre vagy vacsorára.
4. SZABÁLY
Pörgesse az anyagcseréjét a cél az, hogy folyamatos legyen az anyagcseréje. a hatalmas adagok lelassítják az anyagcsere működését. a cél három főétkezés (300-400 kalória) és két snack (100-150 kalória).
5. SZABÁLY
Kerülje a puffasztó ételeket bizonyos élelmiszerek, mint például a hagyma és a káposzta, puffadást okozhatnak. A vízben gazdag zöldségek – uborka, spenót, brokkoli – segítik az emésztést. A káliumban gazdag gyümölcsök, mint a banán és a narancs, hozzájárulnak a szervezetben felgyülemlett felesleges víz távozásához.
6. SZABÁLY
Igyon eleget a víz szállítóeszközként vesz részt az anyagcsere-folyamatokban. ha a sejtek nem jutnak vízhez, „fuldokolni” kezdenek, és akár el is pusztulnak. A nap folyamán lassan, folyamatosan kortyolgasson, így biztosítsa szervezete hidratáltságát.
7. SZABÁLY
Barátkozzon meg a fehérjékkel Csupán fehérjét enni tévedés, de a fehérjében gazdag étrend segít, hogy a napjai energikusabban teljenek. A fehérjedús reggeli kiegyensúlyozza a vércukorszintet, és így elkerülhető a felesleges nassolás a délelőtt folyamán.