A brownie golyó alapja az őrölt mandula és a csokis ízű proteinpor, de a csokis ízvilágot a kakaóval tovább erősítjük (használjunk jó minőségű, cukrozatlan kakaóport.) Az egész massza édesítéséhez mindössze 2 evőkanál méz kell, de aki nem találja eléggé édesnek a masszát, az adjon hozzá 1-2 csepp energiamentes folyékony édesítőszert.
Fehérjés brownie golyó sütés nélkül
Hozzávalók (12 darabhoz):
½ csésze mandulaliszt vagy őrölt mandula
2 mérőkanálnyi csokoládé ízű fehérjepor (kb. 60 g)
2 ek cukrozatlan kakaópor + a tálaláshoz
2 ek mandula- vagy mogyoróvaj
2 ek méz
2 ek víz
Elkészítése:
1. Egy keverőtálban készítsük el a brownie golyó alapját: dolgozzuk tésztává a mandulalisztet vagy őrölt mandulát a fehérjeporral, a kakaóporral, a mandula- vagy mogyoróvajjal, a mézzel és a vízzel.
2. Formázzunk a masszából 12 db kis golyót.
3. Egy tányérra szitáljunk kakaóport, majd hengergessük meg benne a gömböket.
4. Fogyasztásig helyezzük a brownie golyókat sütőpapírral bélelt tálcára, és tegyük a hűtőbe.
Elkészítési idő: 10 perc + hűtés
DF-tippek:
- Ha nem kell figyelned a plusz kalóriákra, kakaópor helyett csokireszelékben vagy kókuszreszelékben is meghempergetheted a desszertgolyókat.
- Edzés utáni jutalomdesszertként is beválik.
- A fehérjepor kiméréséhez használd a csomagoláshoz tartozó mérőkanalat (általában 20-30 g-nyi proteinpor 1 adagnyi).
Ez is érdekelhet:
- Krémes, citromos kókuszgolyó
- Zabpelyhes energiagolyó áfonyával
- Csokoládés trüffelgolyó
- 10 perces gesztenyegolyó