Az alábbi csokis zabkeksz elkészítéséhez még a sütőt sem kell bekapcsolni! Ha a mézet juharszirupra vagy rizsszirupra cseréljük, akkor vegán édességet kapunk. A recepthez natúr mogyoróvajat válasszunk, a cukrozott, ízesített változat nem jó hozzá! Mivel a csokis zabkeksz alaptésztája igen ragacsos, ezért használjunk bevizezett kanalat az adagolásához!
Csokis zabkeksz sütés nélkül
Hozzávalók (24 darabhoz):
125 g mogyoróvaj
230 g méz
50 g kókuszzsír
5 ek kakaópor
1 tk őrölt fahéj
100 g zabpehely
1 tk vaníliakivonat
Elkészítése:
1. Egy kis edényben közepes lángon melegítsük össze a mézet, a kókuszzsírt, adjuk hozzá a fahéjat és az átszitált kakaóport, majd 3 percig kevergetve finoman forraljuk.
2. Vegyük le az edényt a tűzről, majd adjuk a keverékhez a natúr mogyoróvajat, a zabpelyhet és a vaníliakivonatot. Keverjük jól össze.
3. Egy (bevizezett) kanál segítségével kanalazzunk 24 halmot egy sütőpapírral bélelt tepsire – vagy akár tányérokra –, és tegyük legalább 40 percre a hűtőbe, hogy a csokis zabkeksz kellően megdermedhessen.
Elkészítési idő: 10 perc + hűtés
1 db keksz kb. 90 kalóriát tartalmaz.
DF-tippek:
- Amennyiben nem fogyókúrázol, vagy ha belefér a napi energiabevitelébe, adj a tésztához kókuszreszeléket! Csodás ízt ad ennek a desszertnek!
- Készítheted kicsit több zabpehellyel is.
EZ IS ÉRDEKELHETI:
- Cukor- és gluténmentes banánkenyér
- Gyors csokis bögresüti
- Epres-joghurtos szelet
- Mandulás-mézes zabkeksz