A túró rendkívül könnyen emészthető, ezért természetgyógyászok májproblémákkal küzdő betegeknek is ajánlják. Sőt, állítólag a zsírbontásban is nagy szerepe lehet, különösképpen, ha egy kis lenmagolajjal összekeverve eszel belőle rendszeresen. Számos táplálkozási szakértő szerint az egészséges étkezés egyik fontos része a következő egyszerű étel. Próbáld ki ezt a belőle készült egyszerű süteményt, vagy nézz körül a mindmegette.hu oldalán, ahol még több remek receptet találsz.
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg túró
- 10 dkg vaj
- 12 dkg kókuszvirág cukor
- 1 rúd vanília
- 1 db citrom
- 4 db tojás
- 10 dkg zabpehely
- 5 dkg zabpehelyliszt
- 1 csip só
- 1 kk szódabikarbóna
- 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
- 5 ek kókuszvirág cukor
- 0.5db citrom
- 4 ek zabtejszín
ELKÉSZÍTÉS:
A túrót áttörjük, és a vajjal, a cukorpótlóval, a vanília kikapart belsejével és a citromlével egy nagy keverőtálba tesszük, és addig keverjük, amíg egységes masszát kapunk. A tojásokat gépi habverővel habbá verjük, majd a túrós keverékhez forgatjuk. A zabpelyhet a zabpehelyliszttel, a sóval és a szódabikarbónával elkeverjük, és fokozatosan a túrós részhez adjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A gyümölcsöt egy lábasba tesszük, megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk a citrom levével, és egy kevés folyadékkal felöntve lassú tűzön főzzük. Apránként hozzáadjuk a tejszínt, és még forrón a felszeletelt süteményre csorgatjuk.
FONTOS!
Az eritrit és a nyírfacukor fogyasztásához folyamatosan és fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetet, mert puffadást és hasmenést okozhat. Kismamák és 3 év alattiak körültekintően fogyasszák. –
EZ IS ÉRDEKELHET: