A pulykahús az egyik legsoványabb hús, zsírtartalma az 1 százalékot sem éri el, így tökéletesen beilleszthető a legtöbb diétába.

Diétázók kedvence a pulyka: mutatjuk, miért nagyon egészséges

A pulyka az egyetlen olyan állat, aminek a húsa vörös is és fehér is, így mindkét húsféle előnyeit megtalálhatod benne. Rengeteg jó tulajdonsága mellett azt is meg kell említeni, hogy a pulykahús rendkívül sokféleképpen feldolgozható: bacont is készítenek belőle. Ez a szalonna kinézetében, ízében és felhasználásában is remek alternatívája a sertésből készült változatnak, ráadásul egészségesebb zsírsavakat és vitaminokat is tartalmaz. Semmmivel sem nehezzebb vele dolgozni, mint hagyományos baconnal, a különbséget viszont a szervezetünk fogja meghálálni. A pulykahúst gyerekek is fogyaszthatják, ugyanis hipoallergén.

Segíti az anyagcsere folyamatokat

A pulykahúsban megtalálhatók a szervezet metabolikus folyamatainak normalizálásához szükséges B-vitaminok, illetve az ereket erőstő K-vitamin is. Magnézium, kálcium, foszfor és kálium tartalma a szervezet normál működéséhez szükségesek.

Megőrzi a csontok és izületek egészségét

A pulykahúsra szintén jellemző, hogy a csontok építéséhez és az izületek egészséges megtartásához szükséges foszfor, ugyanolyan összetételű, mint a halban, ennél fogva sokkal több, mint más típusú húsokban.

A foszfor feladatai a szervezetben

  • igen nagy a jelentősége a fehérje-, zsír- és szénhidrát anyagcserében, valamint az energia tárolásában,
  • szerepe van az idegrendszer funkcióihoz, szükséges az izmok egészséges működéséhez,
  • enyhíti az ízületi gyulladás okozta fájdalmakat és a csökkenti a cukorbetegek fáradtságérzetét. A foszfor segít egészségesen tartani a fogínyt is.
  • Szerepe van a B1, B6 vitaminok képződésében, illetve segíti a B3 vitamin hatásosságát.

Pulykabaconbe tekert spárga

Hozzávalók:
24 db zöld spárga
12 szelet pulykabacon
1 evőkanál olívaolaj

bors
fokhagymapor

ELKÉSZÍTÉS:

Először előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és kiolajozunk egy sütőlapot. A spárgákat megtisztítjuk, levágjuk a fás végeket, majd egy tálba téve meglocsoljuk olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy csipet fokhagymaporral. A pulykabacon szeleteket hosszában félbe vágjuk, hogy minél vékonyabbak legyenek, majd minden szelet bacont egy szál spárga köré tekerünk. Az elkészült tekercseket rátesszük a sütőlapra és 10 percre az előmelegített sütőbe helyezzük. Ha letelt az idő, megfordítjuk a spárgákat és a másik oldalukat is 10 percig sütjük, végül a sütőt grill fokozatra állítva, két perc alatt, a feltekert bacon szeletek tetejét ropogósra pirítjuk.

A PulykaTrendet a Gallicoop támogatta.

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Három zseniális vacsora csirkéből, ha diétázol
Nem tudjuk megunni a csirkehúst: egyik kedvenc egészséges alapanyagunk, sokféleképpen elkészíthető, csak egy kis kreativitás kell ahhoz, hogy finom, tápláló és diétába is könnyen illeszthető vacsorákat készítsünk belőle – mindössze 10-20 perc alatt.
A tél fiatalító fűszerei, mutatjuk, mit szerezz be!
A titok a téli fűszerekben rejlik, melyek még képesek akár meg is fiatalítani a testet.
Mindent a fogamzásgátlásról: melyik való neked?
A fogamzásgátlás minden párt érint, akik nem szeretnének gyereket a közeljövőben. Keressük a legjobb megoldást, ami biztonságos, és igazán illik hozzád.
Sütés nélkül készül ez a mennyei joghurt torta
Ha nincs kedved órákig a konyhában bíbelődni, próbáld ki ezt a receptet.
Ezt az új diétás kókuszgolyót imádni fogod, pillanatok alatt kész
Ez az egyszerű zöldség az indiánok kedvelt eledele volt. Jótékony élettani hatását hosszan sorolhatjuk: megfázásos betegségek hatékony ellenszere, erősíti az immunrendszert. Sósan és édesen is isteni.
Ez november legjobb diétája, karácsonyra bomba alakod lesz
A szervezet feltöltődik vitaminokkal, tápanyagokkal, méghozzá úgy, hogy közben fogyhatunk is.
Ez az ősz legjobb diétás fegyvere, így vesd be a savanyú káposztát
A savanyú káposzta és az abból készült ételek elképesztően jó hatással vannak a szervezetünkre, ezért jó lenne, ha nemcsak az ünnepi asztalon találkoznánk vele, hanem az év többi napján is.
Alma és mogyoróvaj: az egyik legjobb nasi, ha diétázol
A nassolás mindig veszélyes terep. Szerencsére léteznek olyan nasik, amelyek szinte azonnal elejét veszik az egészségtelen vágyakozásnak. Íme egy remek ötlet, amit a táplálkozástudomány szakértői ajánlanak!

Ajánlataink