A pulykahús az egyik legsoványabb hús, zsírtartalma az 1 százalékot sem éri el, így tökéletesen beilleszthető a legtöbb diétába.

Diétázók kedvence a pulyka: mutatjuk, miért nagyon egészséges

A pulyka az egyetlen olyan állat, aminek a húsa vörös is és fehér is, így mindkét húsféle előnyeit megtalálhatod benne. Rengeteg jó tulajdonsága mellett azt is meg kell említeni, hogy a pulykahús rendkívül sokféleképpen feldolgozható: bacont is készítenek belőle. Ez a szalonna kinézetében, ízében és felhasználásában is remek alternatívája a sertésből készült változatnak, ráadásul egészségesebb zsírsavakat és vitaminokat is tartalmaz. Semmmivel sem nehezzebb vele dolgozni, mint hagyományos baconnal, a különbséget viszont a szervezetünk fogja meghálálni. A pulykahúst gyerekek is fogyaszthatják, ugyanis hipoallergén.

Segíti az anyagcsere folyamatokat

A pulykahúsban megtalálhatók a szervezet metabolikus folyamatainak normalizálásához szükséges B-vitaminok, illetve az ereket erőstő K-vitamin is. Magnézium, kálcium, foszfor és kálium tartalma a szervezet normál működéséhez szükségesek.

Megőrzi a csontok és izületek egészségét

A pulykahúsra szintén jellemző, hogy a csontok építéséhez és az izületek egészséges megtartásához szükséges foszfor, ugyanolyan összetételű, mint a halban, ennél fogva sokkal több, mint más típusú húsokban.

A foszfor feladatai a szervezetben

  • igen nagy a jelentősége a fehérje-, zsír- és szénhidrát anyagcserében, valamint az energia tárolásában,
  • szerepe van az idegrendszer funkcióihoz, szükséges az izmok egészséges működéséhez,
  • enyhíti az ízületi gyulladás okozta fájdalmakat és a csökkenti a cukorbetegek fáradtságérzetét. A foszfor segít egészségesen tartani a fogínyt is.
  • Szerepe van a B1, B6 vitaminok képződésében, illetve segíti a B3 vitamin hatásosságát.

Pulykabaconbe tekert spárga

Hozzávalók:
24 db zöld spárga
12 szelet pulykabacon
1 evőkanál olívaolaj

bors
fokhagymapor

ELKÉSZÍTÉS:

Először előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és kiolajozunk egy sütőlapot. A spárgákat megtisztítjuk, levágjuk a fás végeket, majd egy tálba téve meglocsoljuk olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy csipet fokhagymaporral. A pulykabacon szeleteket hosszában félbe vágjuk, hogy minél vékonyabbak legyenek, majd minden szelet bacont egy szál spárga köré tekerünk. Az elkészült tekercseket rátesszük a sütőlapra és 10 percre az előmelegített sütőbe helyezzük. Ha letelt az idő, megfordítjuk a spárgákat és a másik oldalukat is 10 percig sütjük, végül a sütőt grill fokozatra állítva, két perc alatt, a feltekert bacon szeletek tetejét ropogósra pirítjuk.

A PulykaTrendet a Gallicoop támogatta.

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!
Felejtsd el a tésztát, így lesz tavasszal könnyebb a diéta!
Így még biztosan nem ettél káposztát! Töltsd meg mindenféle vitaminos finomsággal és tekerd fel úgy, mint egy burritot!

Ajánlataink