A diétás túró az egyik legjobb alapanyag, ha fogyni szeretnél. Nagyszerűen támogatja diétádat, serkenti az anyagcserét, magas fehérjetartalma miatt pedig nagyon jó a csontjaidnak is. Egy fogyókúrához a túrónál, epernél, zabpehelynél jobb alapanyagokat aligha találsz magadnak: remekül laktatnak, és nem lökik a vércukorszintet az egekbe. Ráadásul a túró segít abban is, hogy ne sorvadjon az izomzat, de a felesleges zsírtól mégis segít megszabadulni. Íme egy remek epres túrótorta recept nyárra, amit érdemes kipróbálnod, főleg ha itt az eperszezon.
Hozzávalók:
- 25dkg tehéntúró
- 20dkg zabpehely
- 2dl habtejszín
- 2ek zselatin
- 2ek xilit vagy más diétás édesítő
- 2dl joghurt
- 1db citrom reszelt héja
- 1dl tej
- 1csip só
- 20dkg eper
Tetejére:
- 10dkg eper
Elkészítés
- A tortához a túrót összekeverjük a xilittel, a joghurttal, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, a sóval, majd óvatosan összeforgatjuk a felaprított eperrel és a zabpehellyel.
- A tejet egy kisebb edénybe öntjük, elkeverjük benne a zselatint, és kevergetve addig melegítjük, amíg elolvad benne a zselatin. Amikor már folyós, akkor levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk pár percig.
- Mindeközben a tejszínt keményre felverjük. A zselatinos tejet, majd a felvert tejszínhabot a túrós keverékhez adjuk és összekeverjük. Az egészet tortaformába öntjük, és pár órára hűtőbe tesszük. Miután megdermedt, rátesszük egy tálcára, majd a tetejét félbevágott eperrel díszítjük.
TUDTAD?
A túró rendkívül könnyen emészthető, ezért természetgyógyászok májproblémákkal küzdő betegeknek is ajánlják. Sőt, állítólag a zsírbontásban is nagy szerepe lehet, különösképpen, ha egy kis lenmagolajjal összekeverve eszel belőle rendszeresen. Számos táplálkozási szakértő szerint az egészséges étkezés egyik fontos része a következő egyszerű étel: