Ínycsiklandó, zamatos, kívül mégis szuper roppanós ez a sült. Mutatjuk, mitől ilyen isteni. Válassz hozzá egy jó diétás köretet és indulhat a buli.

Ettől lesz eszméletlen ropogós a szilveszteri malacsült

A malacsült akkor igazán csodás, ha belül zamatos, omlós és ízes, kívül pedig finom, roppanós kéreggel borítja a sült bőr. Ez a recept a legjobb megoldás arra, hogy összehozd a tökéletes pecsenyét, mely kívül és belül is mennyei! És hogy mi a titok? Máris mutatjuk!

Hozzávalók

  • 1 kg karaj
  • 1/4 csésze szójaszósz
  • 1/3 csésze fehérbor
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 gerezd préselt fokhagyma

Így készítsd el

1. A sütés előtti este vagdosd be a malac bőrét, óvatosan, hogy a húsig ne szaladjon le a kés. A vágások átlósak legyenek, nagyjából 1,5 centinként helyezkedjenek el.

2. Bevagdosás után forró vízzel mosd át a malac bőrét, majd itasd fel papírtörlővel róla a nedvességet.

3. A pác hozzávalóit keverd össze egy tálban. Helyezd bele a húst, de ügyelj rá, hogy csak a húst érje a pác, a bőrig már ne érjen fel.

4. Tedd a tálat a hússal a hűtőbe éjszakára, ne fedd le, hogy a bőr száradhasson az éjszaka során.

5. Másnap 180 fokra melegítsd elő a sütőt.

6. Béleld ki a sütő alját fóliával, mely felfogja a lecsöpögő zsírt. Tedd a malacot a sütőrácsra úgy, hogy a húsos része legyen lefelé

7. A fóliával fedett sütő aljába tegyél egy üres tepsit, melybe vizet öntesz. Ennek gőze fogja a húst megpuhítani, mialatt egyben fel is fogja (a fóliával együtt) a kicsöpögő zsiradékot.

8. Körülbelül 40 percig süsd a húst az előre beállított 180 fokon, majd növeld hőmérsékletet 240 fokra, és további 20 percig süsd, amíg bőre igazán szép és roppanós nem lesz.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy korty, és pörög az anyagcsere – így készíts gyömbérshotot otthon
A gyömbér nemcsak fűszer, hanem igazi szuperélelmiszer: serkenti az anyagcserét, erősíti az immunrendszert, és egy frissítő házi shot formájában a diéta és a fitnesz program tökéletes kiegészítője lehet.
Ez az almás süti még diéta mellett is belefér – és mennyei finom!
Az alma és a zab találkozásából született ez a puha, omlós finomság, ami még az alakodra is vigyáz.
Diétás ropogtatnivaló: házi répachips
Egészséges snackre vágysz, ami belefér a diétába is? A házi répachips pár perc alatt elkészül, és garantáltan bűntudat nélkül ropogtathatod.
A változókor titkos tünete: ezért szökik fel a vérnyomásod
A változókor számos kellemetlen tünettel járhat, mint a hangulatingadozás, hőhullám vagy álmatlanság. De vajon tudtad, hogy mindez a vérnyomásodra is hatással lehet?
Őszi ízorgia: saláták, amikbe beleszeretsz
Az ősz a színek, ízek és vitaminok időszaka. Ha szeretnél változatos, tápláló és könnyen elkészíthető salátákat az asztalodra, ezek a receptek tökéletesek: lédús sült paradicsom, fűszeres édesburgonya, ropogós céklacsipsz, grillezett ananász – mindez egy tálban, hogy a hűvösebb napokon is tele legyél energiával és vitaminnal.
5 magyar étel, amit soha ne egyél vacsorára, ha diétázol
Ha fogyni szeretnél, nem mindegy, mi kerül a tányérodra este. Vannak magyar ételek, amelyek bármilyen finomak is, vacsorára igazi kalóriacsapdát jelentenek. Mutatom az 5 legrosszabbat, amit jobb, ha elkerülsz, ha tényleg látni szeretnéd az eredményt a diétádban.
Érzékeny bőr nyáron: így ápold biztonságosan
A nyár a szabadságról, a napsütésről és a könnyedségről szól – de a bőrünk számára ez az időszak gyakran komoly kihívást jelent.
Borok, ízek, élmények: jön a Budapest Borfesztivál
Idén szeptemberben ismét poharainkat emeljük Magyarország legelőkelőbb borfesztiválján. A Budapest Borfesztivál négy napon át, szeptember 11. és 14. között a Budavári Palota történelmi falai között kínál felejthetetlen élményt a bor, a gasztronómia és a kultúra szerelmeseinek.