Ez a francia nők tuti receptje, melyhez a legjobb választás a tojás. Ráadásul egy kis trükkel már két perc alatt isteni tojásreggelit készíthetsz. Az eggs benedict, vagyis a buggyantott tojás sokak szerint a tojásételek csúcsa, amiben, valljuk be, van is valami: hiszen nem csupán roppant elegánsan mutat a zöldségkrémes pirítós tetején, de isteni finom is. Ráadásul mikróban nagyon egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
- 1 nagy bögre
- víz
- tojás
Így készítsd el:
- Tölts félig a bögrét a vízzel, adj hozzá 1 teáskanál ecetet és 1/4 teáskanál sót. Forrósítsd fel 1 perc alatt a mikróban.
- Törd bele a tojást a bögrébe úgy, hogy a víz teljesen ellepje.
- Fedd le egy kistányérral és mehet vissza is a mikróba.
- Egy percig mikrózd a legmagasabb fokozaton, majd vedd ki a bögrét, és pecázd ki belőle kanállal a tojást.
Innentől végtelen a lehetőségek tárháza: teheted pirítósra, zsömlére, vagy kétszersültre is, alá kerülhet zöldséges szendvicskrém vagy vaj, és a tojás mellett elfér néhány zöldség is.