HOZZÁVALÓK 10-12 fánkhoz, mérettől függően:
A tésztához:
- 3 nagyobb alma, karikákra vágva, magháztól megszabadítva
- ½ csésze kókuszliszt
- 1 ek. zabliszt
- ½ tk. őrölt fahéj
- ½ tk. sütőpor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 1 tk. diétás édesítő, pl. Zéró Calories
- 2 ek. kókuszolaj (szobahőmérsékleten folyóssá olvadva)
ELKÉSZÍTÉS:
1. Vékonyan kenj ki egy serpenyőt 2 ek. olvadt kókuszolajjal. Sütés előtt forrósítsd fel.
2. Keverd össze a száraz hozzávalókat: a kókuszlisztet, sütőport, fahéjat, sót.
3. Egy közepes tálban keverd össze a nedves hozzávalókat: a tojásokat, olajat, édesítőt.
4. Elegyítsd a száraz és nedves keveréket.
5. Ebbe a masszába forgasd bele az előkészített almakarikákat.
6. Az olvadt olajjal kend meg a fánkocskák tetejét, és szórd meg a fahéjas cukorral.
Tipp:
A receptet kipróbálhatod sűrű almaszósszal is. Keverj egy kanállal a nyers tésztához.
EZ IS ÉRDEKELHET