Szenzációként tört be néhány éve az egészséges finomságok kínálatába a felhőlángos, a felhőkenyér és a felhőpalacsinta, melyek egytől egyig cukor és liszt nélkül készülnek. A felhő-variációk szinte azonnal rendkívül népszerűek lettek az ínyencségek iránt sóvárgó nők körében, hiszen ezeket végre lelkiismeret furdalás nélkül lehet nassolni, akkor is, ha diétázol. A nyári meleggel megérkezett a felhőfagyi is, mely hiánypótló finomság lehet a kánikulában. Alapja dús tejszín, természetesen cukor nélkül ebbe pedig csak a natúr, zamatos gyümölcs kerül. Tiszta ízek, csupa egészség, imádni fogod!
Hozzávalók
- 2 dl habtejszín
- édesítő ízlés szerint
- 1/2 tk vanília kivonat
- 20 dkg fagyasztott málna
Így készítsd:
Verd kemény habbá a tejszínt az ízlésed szerinti mennyiségű édesítővel, illetve a vaníliával. Morzsold szét a jeges málnát. Forgasd bele a tejszínhabba a málnát, majd az így kapott krémet oszd szét csinos poharakba. Fogyasztásig mehet a mélyhűtőbe!
Tippek:
- Ha este szeretnéd megenni, készítsd el már délután, így csak elő kell venni a hűtőből.
- Próbáld ki más gyümölccsel is! Eperrel, szederrel, meggyel vagy barackkal szintén nagyon finom!
- Ha friss gyümölccsel készíted, érdemes előtte lefagyasztani, így szebb, igazán felhőszerű lesz a krém!