A tojás eleve a legjobb választás reggelihez: sok fehérje, zéró szénhidrát, nem dobja meg a vércukorszintet, utána sokáig nem leszel éhes. De most olyat turbóztunk ezen a reggelin, hogy csak na! A paradicsommal és a káposztával rostok és vitaminok kerültek bele, a hússal pedig plusz fehérje.
A meglepő kombináció végeredménye: szuper egészséges és finom reggeli!
Gazdag tavaszi tojásrántotta
Hozzávalók:
- 10 nagy tojás
- 1 fej hagyma, felkockázva
- 20 dkg kockára vágott pulykasonka
- 1 marék aszalt paradicsom szeletelve
- 2-3 db kelkáposztalevél bordáktól eltávolítva, apróra szeletelve
- 1/2 dl olíva olaj vagy kókusz olaj
- só és bors ízlés szerint
Így készítsd:
Melegítsd fel a sütőt 180 fokra és keverd össze a tojásokat egy nagy tálban. Egy sütőben is használható serpenyőben kevés olajon pirítsd le a darált húst, majd add hozzá a hagymát és az aszalt paradicsomot. Kb. 5 percig süsd így, amíg a hagyma áttetszővé nem válik. Forgasd az alapba a zsenge kelkáposztát, hagyd, hogy a levelek összezuhanjanak a hőtől, majd öntsd fel a felvert tojásokkal. Óvatosan kavard össze, majd tedd a serpenyőt előre melegített sütőbe. Kb. 3-5 perc alatt parádésra sül a tojás. Tálalás előtt sajttal vagy forró sajtmártással és petrezselyemzölddel gazdagíthatod a tetejét.