Olaszországból indult hódító útjára a világ legnépszerűbb desszertje, aminek szinte lehetetlen ellenállni. Sokan sokféeképpen újragondolták már, de az összes tiramisu verzió közül kimagaslóan a legjobb a málnás-kókuszos változat. A kávé ezúttal persze kimarad belőle, a mesés mascarpone krém viszont kókuszos lett.
Hozzávalók:
- 20 dkg málna
- 20 dkg diétás babapiskóta (készítheted saját sütésű paleo piskótalapból is!) vagy diétás zabkeksz
- 0.5 kg mascarpone
- 2.5 dl kókusztej
- 1,5 ek. diétás cukor
- 1 tk. vanília kivonat
- 2 dl habtejszín
- 1 dl víz
- 5 ek. kókuszreszelék
Így készítsd
A mascarponét keverd ki az édesítővel, a vaníliával és a kókuszreszelékkel, a kókusztej felével és a habbá vert tejszínnel. A maradék kókusztejhez önts 1 dl vizet, ebbe a keverékbe mártogasd a babapiskótákat, majd sorakoztasd a sütiforma aljára. Vagy törj összze miden pohár aljára egy zabkekszet. Oszd el rajta a málnaszemeket, majd simítsd rá a kókuszos mascarpone krém felét. Újra mártogass piskótákat a kókusztejbe, teheted is a krémrétegre, esetleg jöhet újra egy sor keksz. Erre megint málna következik, a végül pedig hab.Tetejét málnaszemekkel, kókuszlapkákkal vagy kókuszreszelékkel teheted izgalmassá. Fahéjjal is megszórhatod, de nem rossz ötlet a reszelt citromhéj sem, különösen üdévé teszi ezt a finomságot.
EZ IS ÉRDEKELHET