A fogyókúrához való hozzáállásunk nagyon eltérő, talán éppen ez okozza egyeseknél a sikert. Másoknál pedig a sikertelenséget: hiába a sok tudás, ha valahogy a gyakorlatba nem tudja átültetni. Vannak igen jellemző, markáns típusok, az ő esetükben viszonylag egyszerű a megoldás is. De vajon mi az?

Lelkes újrázók és szalmaláng trendhívők

„Mindent azonnal” típus

Sem ideje, sem kedve nincs hosszasan diétázgatni. Ő a villámmegoldásokban hisz, gyorsan akar sikeres lenni. Inkább sanyargatja magát kéthetes léböjttel, mint hogy kitartana két hónapig. Tökéletesen betartja a villámdiétákat, fegyelmezetten, maximalizmusra törekedve. A kisikláshoz pont az vezet, hogy fenntarthatatlan rendszerrel akarja kierőszakolni az eredményt.

HOGYAN LEHET SIKERES?

Meg kell értenie, hogy a villámdiéták mindig jojózáshoz vezetnek. Ami lemegy gyorsan, vissza is jön gyorsan. Reálisan havi 3-4 kiló leadását lehet kitűzni.

„Elméletben perfekt” típus

Mindent tud a diétázás elméletéről, ismeri a legújabb kutatásokat és trendeket. Rengeteg energiát fektet az információszerzésbe, de képtelen a gyakorlatban egy lépést is tenni. Bárkinek ad hasznos tanácsot, de a saját diétái mind kudarcba fulladnak. Rendszerint unalomból vagy stressz hatására eszik.

HOGYAN LEHET SIKERES?

A net bújása helyett aktivizálnia kell magát. A testmozgást be kell iktatnia az életébe, eleinte a sétát, később a súlyzós edzést. Be kell fejeznie a csodamódszerek kutatását, és meg kell értenie, hogy a szénhidrátok csökkentése és az aktivitás hozza meg a várt sikert.

„Mindent elszúrok” típus

Százszor nekiindult már az edzésnek, sosem tartott ki egy hétnél tovább. A vesztes mentalitás az élete több területén is megjelenik, mindig szakítanak vele, kirúgják, félreértik.

HOGYAN LEHET SIKERES?

Ezt a vesztes sémát szakember segítségével felül kell írni. Új szokásokat kell kialakítani, az ő esetében leginkább fejben, hogy képes legyen elhinni, van értelme küzdeni, véghez tud vinni dolgokat.

fogyás, diéta, siker

Fotó: Shutterstock

Az „érzelmi evő”

Ő az, aki ahelyett, hogy foglalkozna azzal, mit érez, az evésbe menekül. Soha nem tanulta az érzelmek helyes kezelését, ezért eszik, ha szomorú, és étellel ünnepel, napjában többször is.

HOGYAN LEHET SIKERES?

Meg kell tanulnia elválasztani az érzelmeinek kezelését az evéstől. Meg kell tanulnia felismerni, hogy milyen állapotban van, és arra mi a megoldás. Ha megérti, hogy az evés nem oldja meg a problémáit, akkor visszaveheti a kontrollt a táplálkozása felett.

 

Az „örökké éhes”

Ez sokszor férfiakra jellemző, ők azok, akik már reggel megkérdezik, mi lesz az ebéd, és a nyaralásból is csak az érdekli őket, hogy mit fognak enni. Lehet, hogy egészségügyi – esetleg hormonális – probléma áll a háttérben, ennek érdemes utánajárni.

HOGYAN LEHET SIKERES?

Az örökké éhes nagyevőknek ki kell cselezniük falánk természetüket. Az éhséget kevésbé kalóriadús élelmiszerekkel kell megszüntetniük. Első körben többet kell inniuk, és megnövelni a zöldségek, a rostok fogyasztását. Minden főétkezéshez egyenek nagy adag salátát, a főétkezések között igyanak sokat, és fehérjét vagy cukorszegény gyümölcsöket fogyasszanak.

 

A sikeres diéta titka

Mennyit érnek a különc diéták? 1. rész – A jelzőlámpa diéta

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.