Hozzávalók 9 szelethez:
- ¾ csésze (95g) zabliszt
- 1 csésze (100g) zabpehely
- ½ csésze (100g) diétás cukor
- ¼ tk. (1g) tengeri só
- ½ tk. (2g) sütőpor
- ½ csésze (113g) sózatlan vaj, szobahőmérsékletű
- 1 tk. (5g) vaníliakivonat
- 300g friss eper
- 1 citrom héja, lereszelve
- 2 tk. (30g) diétás cukor
- 1 tk. (8g) kukoricakeményítő
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Bélelj ki egy 20×20 cm-es tepsit sütőpapírral, és olajozd ki.
2. Egy nagy tálban keverd jól össze a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot, a sót, a sütőport.
3. Add hozzá a vajat, és dolgozd össze. Morzsalékos tésztát kapsz. Ízesítsd vaníliakivonattal.
4. A jól elegyített tésztából tegyél félre 1 csészényit, a többit szórd az előkészített tepsibe. Egyengesd el a tetejét, és a kezeddel lenyomogatva jól tömörítsd.
5. A videón látható módon darabold apróra az epret. Tedd egy keverőtálba, és reszeld rá a citrom héját. A cukrot és a kukoricakeményítőt is add hozzá. A tálat rázogatva keverd össze. Öntsd a tészta tetejére.
6. Egyengesd el, majd szórd rá a maradék tésztamorzsát. Ezt is jól nyomkodd le.
7. Süsd 30-40 percig, míg világosbarna színt nem kap.
8. Hűlésig hagyd a tepsiben, majd vágd szeletekre.