Végre itt az eperszezon! Ezt a receptet percek percek alatt elkészítheted, és máris sül az illatos, egészséges, epres gyönyörűség!

Május kedvence diétás receptje: zabpelyhes eperszelet

Hozzávalók 9 szelethez:

  • ¾ csésze (95g) zabliszt
  • 1 csésze (100g) zabpehely
  • ½ csésze (100g) diétás cukor
  • ¼ tk. (1g) tengeri só
  • ½ tk. (2g) sütőpor
  • ½ csésze (113g) sózatlan vaj, szobahőmérsékletű
  • 1 tk. (5g) vaníliakivonat
  • 300g friss eper
  • 1 citrom héja, lereszelve
  • 2 tk. (30g) diétás cukor
  • 1 tk. (8g) kukoricakeményítő

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Bélelj ki egy 20×20 cm-es tepsit sütőpapírral, és olajozd ki.

2. Egy nagy tálban keverd jól össze a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot, a sót, a sütőport.

3. Add hozzá a vajat, és dolgozd össze. Morzsalékos tésztát kapsz. Ízesítsd vaníliakivonattal.

4. A jól elegyített tésztából tegyél félre 1 csészényit, a többit szórd az előkészített tepsibe. Egyengesd el a tetejét, és a kezeddel lenyomogatva jól tömörítsd.

5. A videón látható módon darabold apróra az epret. Tedd egy keverőtálba, és reszeld rá a citrom héját. A cukrot és a kukoricakeményítőt is add hozzá. A tálat rázogatva keverd össze. Öntsd a tészta tetejére.

6. Egyengesd el, majd szórd rá a maradék tésztamorzsát. Ezt is jól nyomkodd le.

7. Süsd 30-40 percig, míg világosbarna színt nem kap.

8. Hűlésig hagyd a tepsiben, majd vágd szeletekre.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Fitness lady lett a nagymama, Gabi 50 évesen kezdett versenyezni
Sokan alig akarják elhinni, hogy Koltai Gabriella túl van a hatodik X-en. Az pedig még meglepőbb, hogy csak 40 éves kora után kezdett el edzőterembe.
Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!

Ajánlataink