A csokoládé és az eper igazi nyerő páros, a kókusz már csak ráadás! Igazán különleges és mutatós, mégis egészséges édességet készíthetünk akár vendégváráshoz is.

Csokikrémmel töltött eper – A nap kedvenc egészséges desszertje

Használjuk ki, amíg még tart az eperszezon, és készítsük el a kókuszos csokimousse-os gyümölcsdesszertet. A csokikrémmel töltött eper egy kis mandulával lesz még finomabb!

A recepthez konzerves kókusztejre lesz szükségünk. Ez az a termék ugyanis, amely hideg hatására „kettéválik” folyadékrétegre és egy zsírosabb, krémszerű rétegre. Ez utóbbit fogjuk felhasználni a csokimousse-hoz. Tegyük a konzervet a mélyhűtőbe kb. 20 percre, vagy egy teljes éjszakára a hűtőszekrénybe. Ennyi idő alatt a folyadék és a zsírszerű állagú kókuszkrém kettéválik. A folyadékot felhasználhatjuk például főzéshez, smoothie-hoz. Természetesen a recept elkészíthető a konzerves kókusztej helyett kókuszkrémből vagy sima habtejszínből vagy is, de ha hozzájut a konzerves kókusztejhez, érdemes először azzal kísérletezni, mivel igen különleges ízt érhetünk el!

Csokikrémmel töltött eper

Hozzávalók (12-16 darabhoz):

1 konzerv kókusztej vagy kókuszkrém

25 g cukrozatlan kakaópor

½ tk vaníliakivonat

sztívia

csipetnyi só

12-16 db eper

2-3 ek durvára vágott natúr mandula

Elkészítése:

1. Elektromos habverővel vagy konyhai robotgéppel dolgozzuk simára a kókusztejből kinyert kókuszkrémet (lásd fent) vagy a „sima” kókuszkrémet, az átszitált kakaót, a vanílikivonatot, a sót és az ízlés szerinti mennyiségű sztíviát.

2. Egy kis késsel vágjuk ki az eperszem csumáját, majd szintén a kis kés segítségével vágjunk kis lyukat a gyümölcsbe. Mivel a krém igen gazdag, ezért nem kell túl sokat tölteni belőle az eperbe, így nem muszáj teljesen kivájni az eper belsejét, „fél útig” bőven elég.

3. Töltsük a csokikrémet nyomózsákba, vagy ha ilyen nincs otthon, akkor egy műanyagtasakba, amelynek vágjuk le a csücskét. Nyomjunk az eperszemekbe bőven csokikrémet.

4. Az csokikrémmel töltött eper csokoládés részét szórjuk meg (vagy óvatosan, nagyon finoman) hempergessük meg az apróra vágott mandulában.

5. Fogyasztásig tartsuk a desszertet a hűtőben!

Elkészítési idő: 30 perc

DF-tipp:

A desszert darabszáma attól függ, hogy mekkora eperszemeket vásárol. A praktikusság jegyében válasszon legalább közepes méretű eperszemeket, mert a túl kicsiket értelemszerűen nehezebb kivágni.

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink