A csokoládé és az eper igazi nyerő páros, a kókusz már csak ráadás! Igazán különleges és mutatós, mégis egészséges édességet készíthetünk akár vendégváráshoz is.

Csokikrémmel töltött eper – A nap kedvenc egészséges desszertje

Használjuk ki, amíg még tart az eperszezon, és készítsük el a kókuszos csokimousse-os gyümölcsdesszertet. A csokikrémmel töltött eper egy kis mandulával lesz még finomabb!

A recepthez konzerves kókusztejre lesz szükségünk. Ez az a termék ugyanis, amely hideg hatására „kettéválik” folyadékrétegre és egy zsírosabb, krémszerű rétegre. Ez utóbbit fogjuk felhasználni a csokimousse-hoz. Tegyük a konzervet a mélyhűtőbe kb. 20 percre, vagy egy teljes éjszakára a hűtőszekrénybe. Ennyi idő alatt a folyadék és a zsírszerű állagú kókuszkrém kettéválik. A folyadékot felhasználhatjuk például főzéshez, smoothie-hoz. Természetesen a recept elkészíthető a konzerves kókusztej helyett kókuszkrémből vagy sima habtejszínből vagy is, de ha hozzájut a konzerves kókusztejhez, érdemes először azzal kísérletezni, mivel igen különleges ízt érhetünk el!

Csokikrémmel töltött eper

Hozzávalók (12-16 darabhoz):

1 konzerv kókusztej vagy kókuszkrém

25 g cukrozatlan kakaópor

½ tk vaníliakivonat

sztívia

csipetnyi só

12-16 db eper

2-3 ek durvára vágott natúr mandula

Elkészítése:

1. Elektromos habverővel vagy konyhai robotgéppel dolgozzuk simára a kókusztejből kinyert kókuszkrémet (lásd fent) vagy a „sima” kókuszkrémet, az átszitált kakaót, a vanílikivonatot, a sót és az ízlés szerinti mennyiségű sztíviát.

2. Egy kis késsel vágjuk ki az eperszem csumáját, majd szintén a kis kés segítségével vágjunk kis lyukat a gyümölcsbe. Mivel a krém igen gazdag, ezért nem kell túl sokat tölteni belőle az eperbe, így nem muszáj teljesen kivájni az eper belsejét, „fél útig” bőven elég.

3. Töltsük a csokikrémet nyomózsákba, vagy ha ilyen nincs otthon, akkor egy műanyagtasakba, amelynek vágjuk le a csücskét. Nyomjunk az eperszemekbe bőven csokikrémet.

4. Az csokikrémmel töltött eper csokoládés részét szórjuk meg (vagy óvatosan, nagyon finoman) hempergessük meg az apróra vágott mandulában.

5. Fogyasztásig tartsuk a desszertet a hűtőben!

Elkészítési idő: 30 perc

DF-tipp:

A desszert darabszáma attól függ, hogy mekkora eperszemeket vásárol. A praktikusság jegyében válasszon legalább közepes méretű eperszemeket, mert a túl kicsiket értelemszerűen nehezebb kivágni.

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.

Ajánlataink