Biztosan sokan vannak, akik mindig következetesen és szilárdan ellenállnak a csábító falatoknak. De a sóvárgás a fogyókúra elején afféle mumus, nagyon nehéz megbirkózni vele... Összeszedtünk néhány hasznos ötletet az állandó evés iránti vágy elkerüléséhez.

Meghalok egy sütiért!

Kérdezzen rá!

Ha túl gyakran és kínzóan sóvárgunk, hasznos feltennünk a kérdést: túl nagy nyomás alatt vagyok? Stresszes az életem, és ezt nem tudom kezelni? Könnyen kiderülhet, hogy a túlzott feszültséget igyekszünk étellel csökkenteni, méghozzá olyan ételekkel, amelyek javítják a hangulatunkat. Ez pedig, jellemzően, nem a kefir vagy a párolt csirkemell. Ha megértjük, hogy a stressz okozza a fokozott vágyakozást, akkor innen már csak egy lépés, hogy találjunk az evésnél megfelelőbb eszközt az oldására. Mondjuk, a mozgást, a relaxálást, a meditációt vagy egy kibeszélős terápiát.

A játék mindig jól jön

Az is kiderült egy tanulmányból, hogy ha gyötörni kezd bennünket a sóvárgás, akkor egy gyors játék elterelni a figyelmünket az evésről. 10 perc önfeledt szórakozás, pláne, ha sikerélmény is társul hozzá, elviszi a gondolatainkat az ételtől.

Kopp, kopp, koponya!

Egy New York-i intézetben arra jutottak, hogy segíthet az is, ha az éhség jelentkezésekor ujjainkkal gyengéden megkopogtatjuk a homlokunkat. Azt állítják, hogy az ütögetés megszakítja a vágy folyamatát, mindenesetre egy próbát mindenképpen megér. Mérget azért ne vegyünk rá…

Sose felejtsen!

Jobb, ha beégetjük az agyunkba azt a fotót, amely szembesített a tarthatatlan súlyfeleslegünkkel. Amikor ránéztünk, és azt mondtuk: Nem akarok ilyen lenni! Megjegyeztük? Beégett? Amikor jön a sóvárgás, már-már elcsábulnánk, hívjuk elő a fotót, a hozzá kapcsolódó rossz érzéseket, és tegyük vissza a kezünket a zsebünkbe. Majd idézzük fel a célt, hogy ettől bizony meg akarunk szabadulni. A túlsúly negatív következményeinek az észben tartása segít mozgósítani az akaraterőt.

Legyen zabos!

Több tanulmány is azt mutatja, hogy a zabpehely a legjobb reggeli. Serkenti a jóllakottságérzést biztosító hormon működését, akár 7 órán át. Arra is fény derült, hogy akik zabpelyhet ettek reggelire, azok 31 százalékkal kevesebb kalóriát vittek be délben, amikor ebédeltek. Tehetjük joghurtba vagy meg is főzhetjük tejben.

 

Más örömforrások

Az ételek utáni sóvárgást oldhatjuk úgy is, ha gyorsan másféle örömforrást keresünk. De egy jó zene, pár perc tánc, egy vicces videó is segíthet áthangolódni az éhségről az örömre.

Sikeres sorstársak

A sikertörténetekben mindig nagy erő van, jó látni, hogy hozzánk hasonló emberek képesek voltak rendbe tenni az egészségüket, nekiugrottak, és megszabadultak a túlsúlytól. Nem sztárok, nem vagyonosak, hanem teljesen hétköznapi emberek. Nagyon sok motiváló cikk és videó található a neten, így amikor színes tortákról ábrándozunk, olvasgassunk életmódváltós sikertörténeteket, ez visszatarthat minket a nassolástól.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.

Ajánlataink