1. Tojásos muffin túróval
Hozzávalók:
- 1 teljes kiőrlésű angol muffin
- 1 keménytojás, felszeletelve
- 15 dkg alacsony zsírtartalmú túró
- ½ grépfrút
Előkészítés: Pirítsa meg a félbevágott muffint, majd fektesse rá a keménytojásszeleteket. Tálalja túróval és grépfrútszeletekkel.
357 kcal
2. Tofuszendvics
Hozzávalók:
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 10 dkg tofu, kockára vágva
- ½ nagy kaliforniai paprika, felszeletelve
- 15 dkg spenót, felkockázva
- 15 dkg portobello gomba, felkockázva
- 1 teljes kiőrlésű zsemle
- 3 dkg félzsíros mozzarella
- ½ teáskanál oregánó
Elkészítés: Melegítsen fel egy serpenyőt, majd az olívaolajon gyakori kevergetés mellett 5-7 percen át süsse a tofut és a zöldségeket. Tálalja szendvicsként, a félbevágott zsemlére pakolva a tofut és a zöldségeket.
328 kcal
3. Cseresznyés müzli
Hozzávalók:
- 1/3 csésze zabpehely
- ½ csésze mandulatej
- 1 evőkanál őrölt szegfűszeg
- 2 teáskanál méz
- 2 evőkanál cseresznye
Elkészítés: Előző este áztassa be a tejbe a zabpelyhet. Reggel keverje össze a maradék hozzávalókkal.
336 kcal
4. Paradicsomos-articsókás frittata
Hozzávalók:
- 1 tojás + 1 tojásfehérje
- ½ teáskanál olívaolaj
- 1 paradicsom, felkockázva
- ½ csésze konzerv articsókaszív, felkockázva
- 1 teáskanál felkockázott mogyoróhagyma
- 3 evőkanál morzsolt feta sajt
- 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, pirítva
Elkészítés: Keverje össze a tojásokat. Felhevített serpenyőben, olívaolajon, közepes lángon süsse át a paradicsomot és az articsókát. Adja hozzá a tojást, kis lángon, lefedve süsse össze a zöldségekkel. Ha kész, a tetejére morzsoljon fetát, tálalja pirítóssal.
286 kcal
5. Pekándiós zabkása
Hozzávalók:
- ½ csésze zabpehely
- 1 csésze sovány tej
- 2 evőkanál aprított pekándió
- ½ csésze málna
- ½ csésze áfonya
Elkészítés: Főzze fel a tejben a zabpelyhet, majd hagyja állni, amíg besűrűsödik. Keverje hozzá a pekándiót és a gyümölcsöket.
351 kcal
6. Tojásos-lazacos angol muffin
Hozzávalók:
- 3 tojásfehérje
- 1 tojás
- 30 dkg füstölt lazac
- ½ vöröshagyma, apróra vágva
- 1 db angol muffin
- 1 csésze szeder
Elkészítés: Keverje össze és süsse meg a tojást a hagymával és a lazaccal egy forró serpenyőben. Tálalja a félbevágott angol muffinon, kínáljon mellé szedret.
389 kcal
7. Pisztáciás rizspuding
Hozzávalók:
- ½ csésze nyers gyors barna rizs
- ¾ csésze alacsony zsírtartalmú tej
- 15 pisztácia
- 1 teáskanál nádcukor
- ½ teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés: Főzze meg a tejben a rizst, majd keverje össze a pisztáciával. Végül hintse meg az egészet cukorral és fahéjjal.
302 kcal
8. Joghurtos grépfrútparfé
Hozzávalók:
- 200 g zsírszegény natúr joghurt
- 1 evőkanál búzacsíra
- ½ teáskanál méz
- 1 teáskanál őrölt lenmag
- 1 közepes grépfrút
Elkészítés: Keverje össze a csíra ¾-ét és a lenmagot, majd adja hozzá a grépfrútot és a joghurtot. A tetejére kerülhet a méz és a maradék csíra.
252 kcal
9. Mandulavajas palacsinta
Hozzávalók:
- 2 palacsinta, teljes kiőrlésű lisztből készítve
- 1 evőkanál mandulavaj
- ¼ csésze áfonya
- ¼ csésze málna
- ¼ csésze szeder
Elkészítés:Kenje meg a palacsintát a mandulavajjal, a tetejét díszítse a gyümölcsökkel.
333 kcal
10. Árpa dióval és juharsziruppal
Hozzávalók:
- ¾ csésze árpa, főve
- ½ csésze alacsony zsírtartalmú tej
- 10 dióbél
- ½ evőkanál juharszirup
Elkészítés: Keverje össze a tejet és az árpát. Hagyja állni kicsit, majd keverje hozzá a diót, a tetejét hintse meg a juharsziruppal.
345 kcal