A reggelit kihagyni óriási hiba. Persze nem mindegy, hogy mit étkezünk az ébredés után. Ilyenkor is fontos, hogy kerüljük a feldolgozott élelmiszereket, és a cukros üdítőket. Igyekezzünk teljes kiőrlésű pékárut venni, és sok zöldséget fogyasztani. Jöjjön sorozatunk második része, 10 szuper reggelivel!

10 nap, 10 különböző reggeli recept – 2. rész

1. Tojásos muffin túróval

Hozzávalók:

  • 1 teljes kiőrlésű angol muffin
  • 1 keménytojás, felszeletelve
  • 15 dkg alacsony zsírtartalmú túró
  • ½ grépfrút

Előkészítés: Pirítsa meg a félbevágott muffint, majd fektesse rá a keménytojásszeleteket. Tálalja túróval és grépfrútszeletekkel.

357 kcal

2. Tofuszendvics

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 10 dkg tofu, kockára vágva
  • ½ nagy kaliforniai paprika, felszeletelve
  • 15 dkg spenót, felkockázva
  • 15 dkg portobello gomba, felkockázva
  • 1 teljes kiőrlésű zsemle
  • 3 dkg félzsíros mozzarella
  • ½ teáskanál oregánó

Elkészítés: Melegítsen fel egy serpenyőt, majd az olívaolajon gyakori kevergetés mellett 5-7 percen át süsse a tofut és a zöldségeket. Tálalja szendvicsként, a félbevágott zsemlére pakolva a tofut és a zöldségeket.

328 kcal

3. Cseresznyés müzli

Cseresznyés müzli

Cseresznyés müzli
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1/3 csésze zabpehely
  • ½ csésze mandulatej
  • 1 evőkanál őrölt szegfűszeg
  • 2 teáskanál méz
  • 2 evőkanál cseresznye

Elkészítés: Előző este áztassa be a tejbe a zabpelyhet. Reggel keverje össze a maradék hozzávalókkal.

336 kcal

4. Paradicsomos-articsókás frittata

Paradicsomos-articsókás frittata

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 tojás + 1 tojásfehérje
  • ½ teáskanál olívaolaj
  • 1 paradicsom, felkockázva
  • ½ csésze konzerv articsókaszív, felkockázva
  • 1 teáskanál felkockázott mogyoróhagyma
  • 3 evőkanál morzsolt feta sajt
  • 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, pirítva

Elkészítés: Keverje össze a tojásokat. Felhevített serpenyőben, olívaolajon, közepes lángon süsse át a paradicsomot és az articsókát. Adja hozzá a tojást, kis lángon, lefedve süsse össze a zöldségekkel. Ha kész, a tetejére morzsoljon fetát, tálalja pirítóssal.

286 kcal

5. Pekándiós zabkása

Pekándiós zabkása

Pekándiós zabkása
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • ½ csésze zabpehely
  • 1 csésze sovány tej
  • 2 evőkanál aprított pekándió
  • ½ csésze málna
  • ½ csésze áfonya

Elkészítés: Főzze fel a tejben a zabpelyhet, majd hagyja állni, amíg besűrűsödik. Keverje hozzá a pekándiót és a gyümölcsöket.

351 kcal

6. Tojásos-lazacos angol muffin

Hozzávalók:

  • 3 tojásfehérje
  • 1 tojás
  • 30 dkg füstölt lazac
  • ½ vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 db angol muffin
  • 1 csésze szeder

Elkészítés: Keverje össze és süsse meg a tojást a hagymával és a lazaccal egy forró serpenyőben. Tálalja a félbevágott angol muffinon, kínáljon mellé szedret.

389 kcal

7. Pisztáciás rizspuding

Hozzávalók:

  • ½ csésze nyers gyors barna rizs
  • ¾ csésze alacsony zsírtartalmú tej
  • 15 pisztácia
  • 1 teáskanál nádcukor
  • ½ teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés: Főzze meg a tejben a rizst, majd keverje össze a pisztáciával. Végül hintse meg az egészet cukorral és fahéjjal.

302 kcal

8. Joghurtos grépfrútparfé

Hozzávalók:

  • 200 g zsírszegény natúr joghurt
  • 1 evőkanál búzacsíra
  • ½ teáskanál méz
  • 1 teáskanál őrölt lenmag
  • 1 közepes grépfrút

Elkészítés: Keverje össze a csíra ¾-ét és a lenmagot, majd adja hozzá a grépfrútot és a joghurtot. A tetejére kerülhet a méz és a maradék csíra.

252 kcal

9. Mandulavajas palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 palacsinta, teljes kiőrlésű lisztből készítve
  • 1 evőkanál mandulavaj
  • ¼ csésze áfonya
  • ¼ csésze málna
  • ¼ csésze szeder

Elkészítés:Kenje meg a palacsintát a mandulavajjal, a tetejét díszítse a gyümölcsökkel.

333 kcal

10. Árpa dióval és juharsziruppal

Hozzávalók:

  • ¾ csésze árpa, főve
  • ½ csésze alacsony zsírtartalmú tej
  • 10 dióbél
  • ½ evőkanál juharszirup

Elkészítés: Keverje össze a tejet és az árpát. Hagyja állni kicsit, majd keverje hozzá a diót, a tetejét hintse meg a juharsziruppal.

345 kcal

Lemaradtál az első részről? Itt találsz további 10 reggeli receptet!

Reggelizni jó

Mit, mikor, miért reggelizzünk?

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A reggeli citromos víz mítosza – tényleg fogyaszt?
A reggeli citromos víztől tényleg leolvadnak a kilók? Most kiderül, mi igaz a népszerű diétás trükkből, és mi csak jól hangzó mítosz.
Munka és életmód: így őrizheted meg az egyensúlyt Nyíregyházán
Szeretnél munkát váltani Nyíregyházán anélkül, hogy feladnád az egészséges életmódot? A Jooble segít olyan állást találni, amely figyel az egyensúlyodra is.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
Répa vagy szalonna? - A kismama étrendje és ízérzékelés a pocakban
A kismama étrendje nemcsak egészséget, de ízlést is formál. Tudj meg többet a magzati ízérzékelésről és annak hatásairól!
Szőrös kutyatej: a természetes fájdalomcsillapító növény!
Fedezd fel a szőrös kutyatej gyógyhatásait! Gyulladáscsökkentő, immunerősítő, fájdalomcsillapító és vírusölő szerként is hatásos.
Most nyílik a bodza, tedd el télire cukor nélkül
Te is imádod a bodza szörpöt, de megrémiszt, mennyi egészségtelen fehér cukor kell bele? Mutatjuk, hogy készítsd el a diétás változatot.
Fogyás cukrászként: Benjamin fogyás története!
Nagy Benjámint édesanyja életmódváltása és fogyása ösztönözte arra, hogy ő is belevágjon a nagy kihívásba. Azóta kölcsönösen inspirálják egymást, sőt, edzésre is közösen járnak…
Diétás napok, isteni ízekkel– levestől könnyebb az élet
A levest nemcsak a tested melegítésére fogyasztod, hanem egyúttal folyadékpótlásra és energiabevitelre is kiváló megoldás.

Ajánlataink