A reggelit kihagyni óriási hiba. Persze nem mindegy, hogy mit étkezünk az ébredés után. Ilyenkor is fontos, hogy kerüljük a feldolgozott élelmiszereket, és a cukros üdítőket. Igyekezzünk teljes kiőrlésű pékárut venni, és sok zöldséget fogyasztani. Jöjjön sorozatunk első része, 10 szuper reggelivel!

10 nap, 10 különböző reggeli recept – 1. rész

1. Füstölt lazacos pirítós

Füstölt lazacos pirítós

Füstölt lazacos pirítós
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, pirítva
  • 1,5 evőkanál alacsony zsírtartalmú krémsajt
  • 5 dkg füstölt lazac
  • 1 szelet pirospaprika
  • 1 evőkanál snidling

Elkészítés: Pirítsa meg a kenyeret, kenje meg a krémsajttal, a szendvics tetejére jöhet a lazac, arra pedig a snidling és a paprika.

360 kcal

2. Zöldséges tojás

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 10 dkg gomba, felszeletelve
  • 20 dkg spenót
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál chiliszósz

Elkészítés: Az olívaolaj felét öntse felhevített serpenyőbe, pirítsa meg rajta a spenótot és a gombát, ha kész, a zöldségeket tegye egy nagy tányérra. Öntse a serpenyőbe a maradék olívaolajat, majd készítse el a tükörtojást. Ha kész, helyezze a tojást a zöldségekre, végül „szitálja” rá a chiliszószt.

230 kcal

3. Angol muffin

Hozzávalók:

  • 8,5 dkg sonka
  • 10 dkg nyers kelkáposztalevél
  • 2 evőkanál alacsony zsírtartalmú cheddar sajt (reszelve)
  • 1 teljes kiőrlésű angol muffin
  • 1 teáskanál extraszűz olívaolaj
  • ½ teáskanál chiliszósz

Elkészítés: Vágja félbe a muffint, takarja be a feleket a sonkaszeletekkel és a kelkáposztalevelekkel. Hintse meg a reszelt sajttal, olívaolajjal, chiliszósszal, ízlés szerint sózza, borsozza. Tegye előmelegített sütőbe, majd 200 °C-on süsse körülbelül 10 percig, amíg meg nem olvad a tetején a sajt.

310 kcal

4. Házi sült krumpli kolbásszal

Hozzávalók:

  • 3 rúd snackkolbász
  • 1 főtt édesburgonya, kockára vágva
  • 20 dkg kelkáposzta, felaprítva
  • 2 teáskanál extraszűz olívaolaj
  • ¼ evőkanál őrölt pirospaprika

Elkészítés: Egy felhevített serpenyőben pirítsuk át a kolbászokat, a kelkáposztát és a kockára vágott krumplit. Tálaláskor hintsük meg pirospaprikával.

310 kcal

5. Csokis-cseresznyés gofri

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál csokis mandulavaj/mogyoróvaj/nutella
  • 2 db teljes kiőrlésű gofri
  • 1 csésze félbevágott cseresznye

Elkészítés: Kenje meg a csokikrémmel a gofrit, a tetejére tegyen cseresznyét.

350 kcal

6. Édes pirítós

Hozzávalók:

  • 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, pirítva
  • 15 dkg mangó, felszeletelve
  • 2 evőkanál krémsajt

Elkészítés: A pirítósokat kenje meg a sózatlan krémsajttal, majd díszítse mangószeletekkel.

310 kcal

7. Tojásos tortilla

Hozzávalók:

  • 1 tojás + 1 tojásfehérje
  • 2 evőkanál felkockázott zöldpaprika
  • 1/2 kockára vágott vöröshagyma
  • 1 szelet teljes kiőrlésű tortilla
  • 20 dkg cheddar sajt, reszelve
  • 2 evőkanál salsa szósz

Elkészítés: Készítsen rántottát a tojásokból, összekeverve a paprikával és a hagymával. Ha kész, helyezze a tortillára, hajtsa össze, majd hintse meg a sajttal és a salsa szósszal

330 kcal

8. Epres angol muffin

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 szelet teljes kiőrlésű angol muffin
  • 1 evőkanál chia mag
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • 6 eper, felszeletelve

Elkészítés: Kenje meg mogyoróvajjal a félbevágott angol muffint, szórja meg a chia maggal, fektesse rá a szeletelt epreket, majd az egészet hintse meg fahéjjal.

330 kcal

9. Rikottatál

Hozzávalók:

  • 1 csésze sovány rikotta
  • 1 teáskanál méz
  • 10 dkg papaya, felkockázva
  • ½ teáskanál lenmag

Elkészítés: Keverje össze a rikottát a mézzel, a papayával, majd az egészet hintse meg lenmaggal. Kész a finom reggeli!

400 kcal

10. Zöldséges-tojásos-sonkás quesadillas

Zöldséges quesadillas

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 szelet teljes kiőrlésű tortilla
  • 2 nagy tojásfehérje, felverve, megsütve
  • 5 dkg rukkola
  • 2 evőkanál morzsolt feta sajt
  • 8 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg áfonya

Elkészítés: Ossza ketté a kész rántottát, pakolja a tortillaszeletekre a sonkával és a rukkolával. Hintse meg a morzsolt fetával. Hajtsa félbe a tortillát, melegítse át forró sütőben. Tálalja áfonyával.

337 kcal

Napindító üzemanyag

Tuti reggeli fogás

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.

Ajánlataink