Országos kutatásban vizsgálták a hazai családok reggelizési szokásait, amiből például az is kiderült, hogy túlságosan gyorsan próbálja meg letudni a reggelit a magyar. Mi lenne az ideális, hogyan tudunk változtatni?

Így reggelizik a magyar

Bár a magyarok kifejezetten fontos étkezésnek tartják a reggelit, azonban a hétköznapokon az időhiány miatt gyakran „megúszóson” oldják meg. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb családban jóval kevesebb időt tudnak szánni a nap első főétkezésére, mint amennyit ideálisnak tartanak, másrészt viszonylag sokan vannak azok is, akik időhiány miatt egyáltalán nem reggeliznek. Sokan pedig úgy tartják, hogy az egészségesebb reggeli egyben bonyolult is. 10-ből 9 felnőtt egyetért azzal, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, amit nem szabad kihagyni. Ennek ellenére a Kellogg’s kutatásából az derült ki, hogy a megkérdezettek ötöde egyszerűen kihagyja a reggelit, míg a családban élő fiatal felnőttek között már 30% körüli a (hétköznap) reggelit kihagyók aránya.

A válaszadók harmada az időhiányra hivatkozik, de dupla annyian vannak azok, akik azt állítják, mivel nem éhesek, ezért nem is reggeliznek.

Az anyákra kevésbé jellemző, hogy „lebecsülik” a reggeli jelentőségét, míg a gyerek nélküli megkérdezettek azok, akik nagyobb eséllyel magyarázzák a reggeli elhagyását az ételkészítés körülményességével. A legtöbb felnőttnek, csupán 5-15 perc jut a reggelire, de elképzelésük szerint az ideális reggelizésre fordított időnek 15-30 percnek kellene lennie. Nemcsak az idővel, de az elfogyasztott ételek minőségével is probléma van. 10-ből 8 megkérdezett szeretne egészségesebben, változatosabban reggelizni, de úgy vélik, hogy mindez bonyolult és időigényes procedúra lenne reggelre. A kutatás is megerősítette a cég korábbi vizsgálatának eredményét, amely szerint leggyakrabban szendvics kerül a reggelizőasztalra, de népszerűek a tojásételek és a péksütemények is, müzlit, gabonapelyheket vagy zabkását pedig minden negyedik megkérdezett fogyaszt rendszeresen.

Reggeli körkép Mit, mikor, miért?

3 követendő reggeli szabály

Celebreggeli okosan

Hozzászólások

Ez lesz az ősz desszertje: szilvás morzsasüti az új diétakirály
Az évszak sztárja a kicsit fanyar, de sütve elképesztően finom szilva. Nemcsak gombócot lehet készíteni belőle, hanem diétás morzsasütit is.
Így lesz sokáig gyönyörű, barna a bőröd
Ahány ország annyi szokás! Utánajártunk, hogy a különböző tájakon, milyen trükkökkel napoznak a nők.
Futás vagy gyaloglás? Melyik a jobb?
Természetesen mindkettő! A rendszeres testmozgás mindenképpen hasznos az egészség megőrzése szempontjából. A sport remek stresszűző, segít az ideális testsúly megőrzésében.
7 könnyű, diétás leves nyárra
Nincs annál egyszerűbb, mint a nyáron diétázni. Sokkal kevesebb ételt kívánunk, viszont több folyadékra van szüksége a szervezetünknek, ami hamarabb a telítettség érzetét kelti.
Ebből a gyümölcsből kell most minden nőnek jó sokat enni
A nők egyik leggyakoribb, kellemetlen tünetekkel járó hiányállapota a vashiány. A gyógyszertári szerek mellett vagy helyett azonban egy finom gyümölcs segítségével is feltölthetjük vasraktárainkat
Kevesebb szénhidrát szenvedés nélkül
Íme, néhány trükk, amelyek segítségével szenvedés és koplalás nélkül tudod csökkenteni a napi szénhidrátbevitelt.
Pollen-pollen keresztallergia – Ezért fontos tudni, hogy pontosan mi okozza a gondot!
Mi az a pollen-pollen, illetve a pollen-étel keresztallergia? Hogyan derül ki, hogy valójában mi okozza a tüneteket, és mit lehet tenni?
A máriatövis 7 tudományosan megalapozott előnye
A máriatövis a Silybum marianum néven is ismert növényből származó gyógynövény. A máriatövisből kivont szilimarin antioxidáns, vírusellenes és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.