Országos kutatásban vizsgálták a hazai családok reggelizési szokásait, amiből például az is kiderült, hogy túlságosan gyorsan próbálja meg letudni a reggelit a magyar. Mi lenne az ideális, hogyan tudunk változtatni?

Így reggelizik a magyar

Bár a magyarok kifejezetten fontos étkezésnek tartják a reggelit, azonban a hétköznapokon az időhiány miatt gyakran „megúszóson” oldják meg. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb családban jóval kevesebb időt tudnak szánni a nap első főétkezésére, mint amennyit ideálisnak tartanak, másrészt viszonylag sokan vannak azok is, akik időhiány miatt egyáltalán nem reggeliznek. Sokan pedig úgy tartják, hogy az egészségesebb reggeli egyben bonyolult is. 10-ből 9 felnőtt egyetért azzal, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, amit nem szabad kihagyni. Ennek ellenére a Kellogg’s kutatásából az derült ki, hogy a megkérdezettek ötöde egyszerűen kihagyja a reggelit, míg a családban élő fiatal felnőttek között már 30% körüli a (hétköznap) reggelit kihagyók aránya.

A válaszadók harmada az időhiányra hivatkozik, de dupla annyian vannak azok, akik azt állítják, mivel nem éhesek, ezért nem is reggeliznek.

Az anyákra kevésbé jellemző, hogy „lebecsülik” a reggeli jelentőségét, míg a gyerek nélküli megkérdezettek azok, akik nagyobb eséllyel magyarázzák a reggeli elhagyását az ételkészítés körülményességével. A legtöbb felnőttnek, csupán 5-15 perc jut a reggelire, de elképzelésük szerint az ideális reggelizésre fordított időnek 15-30 percnek kellene lennie. Nemcsak az idővel, de az elfogyasztott ételek minőségével is probléma van. 10-ből 8 megkérdezett szeretne egészségesebben, változatosabban reggelizni, de úgy vélik, hogy mindez bonyolult és időigényes procedúra lenne reggelre. A kutatás is megerősítette a cég korábbi vizsgálatának eredményét, amely szerint leggyakrabban szendvics kerül a reggelizőasztalra, de népszerűek a tojásételek és a péksütemények is, müzlit, gabonapelyheket vagy zabkását pedig minden negyedik megkérdezett fogyaszt rendszeresen.

Reggeli körkép Mit, mikor, miért?

3 követendő reggeli szabály

Celebreggeli okosan

Hozzászólások

Sütőben sült paradicsom télire
Ha sok paradicsomunk termett a kertben érdemes a következő receptet kipróbálni, mert pillanatok alatt isteni, fűszeres szószt készíthetünk belőle, ami rengeteg diétás étel alapja is lehet.
Mennyi étel kerülhet pontosan a tányérodra, ha fogyni szeretnél?
Belekezdhetünk bármilyen diétás módszerbe, kipróbálhatunk akár ezerféle étrendet is, ha nem tanuljuk meg, mennyire fontos a porciókontroll, egy sem lesz sikeres.
Kezdj el mozogni és így változik meg az egész életed
Elképesztő, milyen komoly hatással lehet az életedre, ha mozogni kezdesz! Összegyűjtöttük a leglátványosabb változásokat.
A megfelelő méretű melltartó fontossága
Talán egy nőnek sem mondok újdonságot azzal, hogy a megfelelő melltartó kiválasztása alapvető fontosságú.
Nem mozdul a mérleg nyelve? Mutatjuk, hol a hiba!
Bizony, néha hiába a koplalás, a megszállott és rendszeres edzés, a mérleg mégsem mozdul. Sokan ekkor adják fel. Pedig csak át kellene gondolni, valóban mindent helyesen tesz­el.
A cékla chips lett a diétázók őszi kedvence: így lesz szuper ropogós
Rozmaringgal fûszerezett nasi, amit képtelenség abbahagyni. Egészséges, egyszerûen elkészíthető, zamatos, ropogós őszi finomság.
Áll alatti kényes témák: többé nem öregít a toka
Sokszor hihetetlen erőkkel küzdünk a ráncok ellen, arcunk egy másik részéről, az állról azonban gyakran elfelejtkezünk. Pedig az itt megereszkedett bőr látványa ugyanúgy öregíti az arcot, mint egy csúnya szarkaláb.
Liszt- és cukormentes kókuszos piskóta
Fél óra alatt az asztalra varázsolhatod ezt a remek diétás sütit! Nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz, ezért bátran fogyaszthatod akár este is! Lágy, levegős piskóta csupa egészséges alapanyagokkal is!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.