Országos kutatásban vizsgálták a hazai családok reggelizési szokásait, amiből például az is kiderült, hogy túlságosan gyorsan próbálja meg letudni a reggelit a magyar. Mi lenne az ideális, hogyan tudunk változtatni?

Így reggelizik a magyar

Bár a magyarok kifejezetten fontos étkezésnek tartják a reggelit, azonban a hétköznapokon az időhiány miatt gyakran „megúszóson” oldják meg. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb családban jóval kevesebb időt tudnak szánni a nap első főétkezésére, mint amennyit ideálisnak tartanak, másrészt viszonylag sokan vannak azok is, akik időhiány miatt egyáltalán nem reggeliznek. Sokan pedig úgy tartják, hogy az egészségesebb reggeli egyben bonyolult is. 10-ből 9 felnőtt egyetért azzal, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, amit nem szabad kihagyni. Ennek ellenére a Kellogg’s kutatásából az derült ki, hogy a megkérdezettek ötöde egyszerűen kihagyja a reggelit, míg a családban élő fiatal felnőttek között már 30% körüli a (hétköznap) reggelit kihagyók aránya.

A válaszadók harmada az időhiányra hivatkozik, de dupla annyian vannak azok, akik azt állítják, mivel nem éhesek, ezért nem is reggeliznek.

Az anyákra kevésbé jellemző, hogy „lebecsülik” a reggeli jelentőségét, míg a gyerek nélküli megkérdezettek azok, akik nagyobb eséllyel magyarázzák a reggeli elhagyását az ételkészítés körülményességével. A legtöbb felnőttnek, csupán 5-15 perc jut a reggelire, de elképzelésük szerint az ideális reggelizésre fordított időnek 15-30 percnek kellene lennie. Nemcsak az idővel, de az elfogyasztott ételek minőségével is probléma van. 10-ből 8 megkérdezett szeretne egészségesebben, változatosabban reggelizni, de úgy vélik, hogy mindez bonyolult és időigényes procedúra lenne reggelre. A kutatás is megerősítette a cég korábbi vizsgálatának eredményét, amely szerint leggyakrabban szendvics kerül a reggelizőasztalra, de népszerűek a tojásételek és a péksütemények is, müzlit, gabonapelyheket vagy zabkását pedig minden negyedik megkérdezett fogyaszt rendszeresen.

Reggeli körkép Mit, mikor, miért?

3 követendő reggeli szabály

Celebreggeli okosan

Hozzászólások

Ez a tökéletes diétás nasi: sajt a sajtban
El sem hiszed, milyen egyszerű elkészíteni ezt a diétás nasit.
Spórolj duplán Black Friday idején: ints búcsút a drága és környezetszennyező PET-palackoknak
Nem csoda, hogy a Black Friday sokak fantáziáját izgatja. De mi lenne, ha Black Friday alkalmával most két legyet ütnénk egy csapásra, vagyis duplán spórolnánk? Hihetetlennek hangzik, pedig egyáltalán nem az.
Hangulatjavító tippek téli reggelekre
Mindenki átélte már a vigasztalanul sötét, téli reggelek hangulatát. De nem igaz, hogy minden életkedvünket vesztve, nyomott hangulatban kell indítanunk ezeket a napokat.
Ünnepi citromos sajttorta, cukor- és lisztmentesen
Íme, a csodasüti, ami  meghódította a világ diétázóit! Fantasztikus könnyen elkészíthető és és isteni finom! Nem kell hozzá se cukor, se liszt, tökéletes desszert, amit fogyókúra alatt is bátran ehetsz!
Ízlelgessük a karácsonyt – 3 adventi recept
Akár a karácsonyi menüt akarjuk tutira begyakorolni, akár csak téliesebb ízekre, fűszerekre vágyunk, érdemes elkészíteni ezeket a finomságokat.
Kényelem és csábítás, avagy az őszi-téli fehérnemű trendekről
Ki ne szeretné szexisnek érezni magát? Legalább néha... csak úgy, csak a jókedv miatt, függetlenül attól, hogy párkapcsolatban él vagy sem.
Biztonságos futás a sötét, őszi napokon!
Ha futócipőt húzunk, az előttünk lebegő célra gondolunk, nem arra, hogy valaki esetleg megtámad minket. Pedig sajnos gondolni kell erre is, főleg ősszel, mikor egyre rövidebbek a nappalok. Hogy mindig biztonságban legyünk, jó, ha betartjuk az alábbiakat.
Ez a tél kedvence: diétás lett a bögrés mákos
Nem csak íze miatt imádjuk a mákot. Számos jótékony hatása miatt is nagyon kedveli mindenki. Íme egy remek recept.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.