Az egészséges életmód egyik alappillére a reggeli. Sokan azonban nem éhesek korán reggel, és inkább elindulnak otthonról üres gyomorral. Aki nem éhségtől kopogó szemmel ébred, annak is meg kell tanulnia reggelizni. Kövesse a három reggeli alapszabályt, és tegyen az egészségéért már kora reggel.

3 követendő reggeli szabály

1. Enni, de azonnal!

Ahhoz, hogy a lehető legjobban kihasználjuk a szervezet zsírégető képességét, ébredés után minimum 30, maximum 60 perccel valami ételt kell juttatnunk a gyomorba. A korai étkezés azonnal beindítja az anyagcserét, felpörgeti a szervezetet és az idegrendszert, stabilizálja a vércukorszintet. Így nem kell attól tartanunk, hogy a mardosó éhség miatt már 11 órakor ebéd után ácsingózunk, és a végén degeszre tömjük magunkat. Amennyiben a kora reggeli étkezésnek már a gondolatára is fordul egyet a gyomra, készítsen egy pohár hideg, gyümölcsös-joghurtos smoothie-t, és ezt kortyolgassa el szépen, lassan. Amint a szervezete hozzászokik, hogy kora reggel tápanyaghoz jut, pár nap elteltével már kifejezetten kívánni fogja a reggeli finomságokat.

2. Még egy banánt!

Ha a reggelije magas rezisztens keményítőt tartalmaz, akkor biztos lehet abban, hogy a szervezete még hatékonyabban dolgozza fel a bevitt zsírt és alakítja azt energiává. A magas rezisztens keményítőtartalmú élelmiszerek pozitív hatással vannak a cukor- és zsíranyagcserére, csökkentik a 2-es típusú cukorbetegség, az elhízás, illetve a vastagbélbetegségek kialakulásának kockázatát. Ilyen keményítőt tartalmaz a banán, illetve a zabféleségek. Egykanálnyi zabkorpa a reggeli joghurtba vagy egy banános smoothie kiváló reggeli finomság!

3. Töltődjön fel fehérjével!

A legjobb, ha a reggelije magas fehérjetartalmú. Fogyasszon tojást, natúr joghurtot, sovány túrót vagy sajtféleségeket. Ha ezt kiegészíti magas rosttartalmú zöldségekkel és kevés jó minőségű szénhidráttal, akkor egy gazdag, tápláló, mégis könnyű reggelit varázsolhat a tányérjára. A protein növeli a teltségérzetet, csökkenti az éhségérzetet, és segít megelőzni az egész napos indokolatlan csipegetést, túlevést. A magas fehérjetartalmú ételek fogyasztása nem csak a reggeli órákban, de az egész nap folyamán fontos! A jó minőségű fehérje ugyanis hosszú időre eltelít, hiszen a szervezet lassan, de egyenletesen dolgozza fel.

Így reggelizik a magyar

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink