Ezt a finomságot, nyugodtan eheted akár estére is, biztosan nem szedsz fel plusz kilókat tőle, hiszen szénhidráttartalma kifejezetten alacsony. A sajt chips helyett tökéletes, de akár köretként is kiváló. Ha nincs ötleted, hogy mivel fogadd a vendégeket otthonodban, akkor is jó választás lehet. Előre szólunk, hamar el fog fogyni! Próbáld ki!
Dupla sajtos rudacska
Hozzávalók:
- 8 db nagy mozzarella golyó, akár negyedekbe vágva is használhatod
- 2 tojás, felverve
- 1 bögre reszelt parmezán sajt
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
- 1 gerezd fokhagyma, összeaprítva
- Fél bögre kókuszolaj
Elkészítése:
Keverd össze a parmezán sajtot, az olasz fűszerkeveréket és az apróra vágott fokhagymát egy közepes tálban. A félbevágott mozzarella sajt darabokat mártsd bele először az felvert tojásba, majd a sajt keverékbe. Ezután újra tedd bele a tojásba, és forgasd meg a sajt prézliben. Jól nyomkodd rá a reszelt sajt keveréket az ujjaid segítségével. Helyezd a bevont mozzarella rudacskákat a fagyasztóba egy órára. Egy serpenyőben forrósítsd fel a kókuszolajat. Vedd ki a hűtőből a rudacskákat és a tegyél kb. 4-5 darabot az olajba. Süsd aranybarnára mind a két oldalát.
EZ IS ÉRDEKELHET: