Mutatjuk, hogyan is válasszunk magunknak edzőcipőt, és miért ne csak a szívünkre hallgassunk, amikor ilyen cipőt vásárolunk magunknak.

Hogyan válasszunk edzőcipőt?

Egy edzőcipő ma már hétköznapi viseletként is hordható, de azért általánosságban elmondható, hogy az aktív életmód szerelmesei az edzésekre vásárolnak magunknak ilyen cipőt, amelynek kiválasztása nagy körültekintést igényel. Hiszen nem engedhetjük meg magunknak, hogy csakis az érzelmeink alapján döntsünk.

Vázoljuk a céljainkat

Első lépésként minden esetben a célunkat szükséges meghatározni. Hogy miért lényeges ez? Tudnunk kell cipővásárlás előtt, hogy milyen alkalomra, milyen sporttevékenység alatt szeretnénk viselni az adott cipőt. Például a futócipőnél lényeges, hogy a lábbeli könnyű legyen és párnázott legyen a sarka, a teniszcipő esetében a rugalmasság és a könnyű lépések biztosítása a cél. Alapvetően minden edzőcipőnél prioritást élvez a kényelem, de nem mindegy, hogy milyen cipőt választunk egy-egy sporttevékenységhez. Ráadásul egy-egy, bizonyos típusú sportcipő, edzőcipő mögött professzionális szaktudás áll, azaz vannak olyan gyártók, amelyek kifejezetten csak futócipőket készítenek, így minden esetben bízhatunk a professzionalitásukban, a tudásukban. A gyártók tehát segítik, hogy a sportolók jobban teljesítsenek és csökkentsék a sérülési veszélyek lehetőségét.

Ragaszkodjunk egy adott márkához

Ha rendszeresen sportolunk, edzünk, akkor bizonyára már nem csak felfedeztünk egy-egy remek márkát, hanem ragaszkodunk is egy-egy gyártó termékeihez. Az ADIDAS egy német sportszergyártó cégcsoport, amelyet a Dassler fivérek alapítottak 1920-ban. A cég sportcipőket, sportruházatokat és kiegészítőket gyárt. Az ADIDAS cég sokféle cipőt dob piacra, sokféle sporttevékenységhez biztosítja a kényelmes és megfelelő lábbelit. Például kosarazáshoz, labdarúgáshoz, golfhoz, túrázáshoz, futáshoz, edzéshez, teniszezéshez. Tehát, ha valaki ragaszkodik ehhez a márkához, biztos, hogy száz százalékosan megbízhat annak minőségében, hiszen hosszú évtizedek óta a piacon vannak és a céljuk minden esetben az, hogy kiszolgálják a sportolók igényeit sportfelszerelések terén.

Az ADIDAS cég napjainkban nem csak a sport, hanem a divat világában is nagy sikereket könyvelhet, könyvelhetett el, hiszen nem csak a sportolóknak készítenek edzőcipőket, hanem sztárokkal is együttműködnek, azaz a cél, a cipők gyártásánál nem csak a kényelem, nem csak a sportolói igények kiszolgálása, hanem a divatos megjelenés is.

edzőcipő

Fotó: freepik

Határozzuk meg, hogy mennyit szeretnénk költeni

Amikor edzőcipőt vásárolunk, gyakran jelentős tényező, az ár, hiszen ez meghatározza a döntésünket, a választásunkat. Ha nem szeretnénk félévente edzőcipőt vásárolni, akkor maradjunk márkahűek, hiszen ezeknek a cipőknek már a neve, a márkája is garantálja a csúcsminőséget.

A méret és a szín is meghatározó

Evidens, hogy cipővásárlásnál nem az érzelmeink vezérelnek bennünket, azaz nem veszünk meg egy számmal kisebb cipőt csak azért, mert megtetszett a színe, vagy a fazonja. Edzőcipőnél különösen nagyon lényeges, hogy jól illeszkedjen a cipő a lábunkra. Általában azt javasolják, hogyha edzőcipőt vásárolunk, vegyünk egy kicsit nagyobbat, hiszen sportolás közben fontos, hogy a lábujjaink kvázi szabadabban mozogjanak a cipőben.

Az edzőcipő színe is meghatározó. Az ADIDAS cipők (https://ccc.eu/hu/adidas) a színek széles skáláját biztosítják a vásárlók számára: bézs, bordó, fehér, fekete, kék, lila, piros, rózsaszín, sárga, sötétkék, színes, szürke, zöld.

Nem mindegy miből készült

Az edzőcipőnél alapvető kritérium, hogy milyen anyagból készült és mennyire súlyos az adott cipő. Hiszen edzésnél a lábak elfáradnak, és ha ezt a cipő is tetézi, azaz egy nehéz, súlyos modellt választunk, akkor ez a kellemetlenség csak tovább fokozódik. Lényeges szempont az is, hogy a cipő rugalmas legyen, és jó szellőzést biztosítson a lábaknak. A cipőket megvásárolhatod a CCC üzleteiben és a webshopjában. A CCC Közép-Európa egyik legnagyobb cipőipari vállalata. Cipőik sok országban elérhetőek, ugyanis a világ 29 országában vannak jelen.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.