Mutatjuk, hogyan is válasszunk magunknak edzőcipőt, és miért ne csak a szívünkre hallgassunk, amikor ilyen cipőt vásárolunk magunknak.

Hogyan válasszunk edzőcipőt?

Egy edzőcipő ma már hétköznapi viseletként is hordható, de azért általánosságban elmondható, hogy az aktív életmód szerelmesei az edzésekre vásárolnak magunknak ilyen cipőt, amelynek kiválasztása nagy körültekintést igényel. Hiszen nem engedhetjük meg magunknak, hogy csakis az érzelmeink alapján döntsünk.

Vázoljuk a céljainkat

Első lépésként minden esetben a célunkat szükséges meghatározni. Hogy miért lényeges ez? Tudnunk kell cipővásárlás előtt, hogy milyen alkalomra, milyen sporttevékenység alatt szeretnénk viselni az adott cipőt. Például a futócipőnél lényeges, hogy a lábbeli könnyű legyen és párnázott legyen a sarka, a teniszcipő esetében a rugalmasság és a könnyű lépések biztosítása a cél. Alapvetően minden edzőcipőnél prioritást élvez a kényelem, de nem mindegy, hogy milyen cipőt választunk egy-egy sporttevékenységhez. Ráadásul egy-egy, bizonyos típusú sportcipő, edzőcipő mögött professzionális szaktudás áll, azaz vannak olyan gyártók, amelyek kifejezetten csak futócipőket készítenek, így minden esetben bízhatunk a professzionalitásukban, a tudásukban. A gyártók tehát segítik, hogy a sportolók jobban teljesítsenek és csökkentsék a sérülési veszélyek lehetőségét.

Ragaszkodjunk egy adott márkához

Ha rendszeresen sportolunk, edzünk, akkor bizonyára már nem csak felfedeztünk egy-egy remek márkát, hanem ragaszkodunk is egy-egy gyártó termékeihez. Az ADIDAS egy német sportszergyártó cégcsoport, amelyet a Dassler fivérek alapítottak 1920-ban. A cég sportcipőket, sportruházatokat és kiegészítőket gyárt. Az ADIDAS cég sokféle cipőt dob piacra, sokféle sporttevékenységhez biztosítja a kényelmes és megfelelő lábbelit. Például kosarazáshoz, labdarúgáshoz, golfhoz, túrázáshoz, futáshoz, edzéshez, teniszezéshez. Tehát, ha valaki ragaszkodik ehhez a márkához, biztos, hogy száz százalékosan megbízhat annak minőségében, hiszen hosszú évtizedek óta a piacon vannak és a céljuk minden esetben az, hogy kiszolgálják a sportolók igényeit sportfelszerelések terén.

Az ADIDAS cég napjainkban nem csak a sport, hanem a divat világában is nagy sikereket könyvelhet, könyvelhetett el, hiszen nem csak a sportolóknak készítenek edzőcipőket, hanem sztárokkal is együttműködnek, azaz a cél, a cipők gyártásánál nem csak a kényelem, nem csak a sportolói igények kiszolgálása, hanem a divatos megjelenés is.

edzőcipő

Fotó: freepik

Határozzuk meg, hogy mennyit szeretnénk költeni

Amikor edzőcipőt vásárolunk, gyakran jelentős tényező, az ár, hiszen ez meghatározza a döntésünket, a választásunkat. Ha nem szeretnénk félévente edzőcipőt vásárolni, akkor maradjunk márkahűek, hiszen ezeknek a cipőknek már a neve, a márkája is garantálja a csúcsminőséget.

A méret és a szín is meghatározó

Evidens, hogy cipővásárlásnál nem az érzelmeink vezérelnek bennünket, azaz nem veszünk meg egy számmal kisebb cipőt csak azért, mert megtetszett a színe, vagy a fazonja. Edzőcipőnél különösen nagyon lényeges, hogy jól illeszkedjen a cipő a lábunkra. Általában azt javasolják, hogyha edzőcipőt vásárolunk, vegyünk egy kicsit nagyobbat, hiszen sportolás közben fontos, hogy a lábujjaink kvázi szabadabban mozogjanak a cipőben.

Az edzőcipő színe is meghatározó. Az ADIDAS cipők (https://ccc.eu/hu/adidas) a színek széles skáláját biztosítják a vásárlók számára: bézs, bordó, fehér, fekete, kék, lila, piros, rózsaszín, sárga, sötétkék, színes, szürke, zöld.

Nem mindegy miből készült

Az edzőcipőnél alapvető kritérium, hogy milyen anyagból készült és mennyire súlyos az adott cipő. Hiszen edzésnél a lábak elfáradnak, és ha ezt a cipő is tetézi, azaz egy nehéz, súlyos modellt választunk, akkor ez a kellemetlenség csak tovább fokozódik. Lényeges szempont az is, hogy a cipő rugalmas legyen, és jó szellőzést biztosítson a lábaknak. A cipőket megvásárolhatod a CCC üzleteiben és a webshopjában. A CCC Közép-Európa egyik legnagyobb cipőipari vállalata. Cipőik sok országban elérhetőek, ugyanis a világ 29 országában vannak jelen.

Hozzászólások

Igazi diétabomba: így használd fel a céklát
Valljuk be, a nyers cékla nem a legbizalomgerjesztőbb áru a zöldségesnél, sokaknak legföljebb a savanyúság jut róla eszébe. Pedig ez a tél végéig kapható vitaminbomba nem csak remek diétás étek, de számtalan finomság alapanyaga is.
Mire jó pontosan az útifűmaghéj? Most megtudhatod!
Ez az indiai aprócska gyógynövény hihetetlen erővel bír. Rosttartalmának köszönhetően tökéletesen megszűnteti az éhségérzetet, ráadásul valósággal átmossa a szervezetedet. Ismerd meg közelebbről.
5 tipp, ha kezdő vagy és imádni fogod a futást
Elhatározod, hogy futni fogsz. Olyan egyszerűnek tűnik, hiszen mindenki csinálja. Mi lehet a titkuk?
Megszólalt a kozmetikus: ezek a legnagyobb szépségápolási bakik
A legtöbbet az időhiányra, az állandó rohanásra fogjuk – a szépségápolási hibáinkkal azonban hosszú távon többet ártunk, mint amennyit nyerünk azon a pár percen, amíg elkövetjük azokat.
A fogyókúra királynői: fedezzük fel a salátákat!
Mióta a zöldsaláta-választék itthon is túlnőtt a fejessalátán, sőt a jégsalátán is, a diétázók igazi kánaánban lubickolhatnak.
Tavaszi bőrápolás otthon, így lesz gyönyyörű az arc
Egyre többen választanak természetes alapanyagokat tartalmazó bőrápolókat, kozmetikumokat, legyen szó arctisztítóról, hidratálóról vagy festékekről.
Így gyalogolj, hogy fogyj!
Nincs szükséged eszközökre, hogy minőségi edzést végezz – elég egy jó cipő, és már indulhat is a sportolás! A gyaloglás bárki számára elérhető, kalóriaégető mozgásforma.
Szuper ötlet: tedd üvegbe a reggelit!
Kiadós, tápláló reggelivel indítod a napot? Jól teszed! Ha a munka előtti rohanásban nincs időd, készítsd el a reggelidet előző este, és éjszaka pihentesd a hűtőben.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.