Összegyűjtöttük a leggyakoribb tévhiteket, hogy téged se rettentsenek el, ha ilyen fogimplantátum beültetésére van szükséged!

4+1 tévhit a fogimplantátum beültetésről

fogimplantátum

Fotó: freepik.com

 

A fogimplantátum beültetés a fogpótlás legmodernebb módja, és számtalan előnnyel rendelkezik. Azon kívül, hogy a legtermészetesebb hatást kelti, jelentősen javítja az életminőséget, kényelmes és időtálló megoldás. Ennek ellenére sokan félnek belevágni a fogimplantátum beültetésébe, mert rengeteg tévhit kering a köztudatban. Összegyűjtöttük a leggyakoribb tévhiteket, hogy téged se rettentsenek el, ha ilyen beavatkozásra van szükséged!

 

fogimplantátum

Fotó: dentpoint.hu

 

1. Az implantátum beültetése hosszú és fájdalmas műtéttel jár

Bár a fogimplantátum beültetés szájsebészeti beavatkozás, manapság már teljesen rutin eljárásnak számít. Ha nincs szükség külön csont- vagy ínypótlásra, nem vesz többet igénybe fél óránál. A helyi érzéstelenítésnek köszönhetően pedig legfeljebb egy tompa feszítő érzést fogsz érezni a beültetés során, ami nem kellemetlenebb, mint mondjuk egy foghúzás.

Sokan tartanak attól is, hogy mit fognak tapasztalni a műtét utáni napokban. Bár a műtét utáni napokban valóban jelentkezhet némi fájdalom és arcduzzanat, fájdalomcsillapító és antibiotikum szedésével ezt az időszakot is könnyen átvészelheted. Ennek a bizonyítéka, hogy a páciensek nagy része 1-2 napon belül újra munkába áll.

 

2. Az implantátum könnyen kilökődhet

A fogimplantátum beültetés valójában egy rendkívül megbízható fogászati beavatkozás. A jelenlegi statisztikák szerint a minőségi implantátumok esetében a behelyezés utáni 5 évben ugyanis az implantátumok 97-98%-a helyén marad. A fennmaradó 2-3% elvesztését rendszerint a rossz szájhigiénie, kezeletlen fogágybetegség, vagy dohányzás okozza. Az implantátumok anyaga titánötvözet, amely semmilyen allergiát, kilökődési reakciót nem vált ki a szervezetből. Amennyiben betartod a fogorvossal megbeszélt műtét utáni utasításokat és odafigyelsz a megfelelő szájhigiéniére, akkor alacsony az esélye, hogy az implantátum körüli csont-, vagy lágyszövet súlyosan károsodjon.

 

3. A fogimplantátum beültetés valójában nem éri meg

Bár a fogimplantátum beültetés ára valóban magasabb, mint más fogpótló eljárásoké, érdemes hosszú távra gondolkodni ezzel kapcsolatban. Az implantátum ugyanis akár egy életen át tartó megoldás is lehet!

Érdemes viszont olyan fogászatot választanod, ahol kifejezetten a fogimplantátum beültetésre specializálódtak, hiszen a gondos tervezés, megfelelő műtéttechnika és precizitás elengedhetetlen a hosszú élettartam biztosításában. Természetesen Neked is tenned kell azért, hogy az implantátum egy életen át kiszolgáljon: a rendszeres kontroll és a körültekintő ápolás kötelező!

 

fogimplantátum

Fotó: dentpoint.hu

 

4. Ráérek még várni az implantátum beültetésével

Az implantátum stabilitásához elegendő csontállomány szükséges. Azonban ha egy fogat eltávolítanak, után viszonylag hamar elkezd sorvadni az inaktív csontállomány. Minél több idő telik el, annál nagyobb az esélye, hogy csontpótlásra lesz szükséged, ami plusz beavatkozással és mindenképpen plusz költséggel jár majd. Emellett a foghiány előtti és mögötti fogak sokszor a hiány felé vándorolnak, a rés záródik, és emiatt később sokszor csak fogszabályozó előkészítést követően lehetséges implantátumot behelyezni.

 

+1 tévhit: A dohányzás nem befolyásolja a fogimplantátum beültetést

Dohányzol? Akkor sajnos rossz hírünk van! Kevés olyan kizáró ok van, ami miatt nem végezhető el a fogimplantátum beültetés, de az erős dohányzás ilyen! Napi 10 szál cigarettánál több fogyasztása esetén ugyanis jóval magasabb az implantátum vesztés esélye, de még a rendszertelenül szívott 1-1 szál cigaretta is problémát okozhat. Ilyen esetben a szakorvos mérlegeli, hogy lehetőség van-e a fogimplantátum beültetésére. Ha fogimplantátumot szeretnél, akkor a legjobb, ha teljesen leszoksz a dohányzásról!

 

A Dentpoint Implantológiai és Parodontológiai Centrumban kimagasló szakmai felkészültségű orvosok kizárólag prémium kategóriás implantátum típusokat alkalmaznak. Éppen ez teszi lehetővé, hogy a behelyezett fogimplantátumodra 5 év orvosi garanciát és gyártói örök garanciát biztosítsanak. Ha fogimplantátum beültetésre van szükséged és hosszú távú megoldást keresel, akkor válaszd a Dentpointot és Dr. Molnár Bálint egyetemi docens, PhD. orális implantológia szakorvosát és csapatát.

(x)

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink