Használjuk ki, amíg még tart az eperszezon, és készítsük el a kókuszos csokimousse-os gyümölcsdesszertet. A csokikrémmel töltött eper egy kis mandulával lesz még finomabb!
A recepthez konzerves kókusztejre lesz szükségünk. Ez az a termék ugyanis, amely hideg hatására „kettéválik” folyadékrétegre és egy zsírosabb, krémszerű rétegre. Ez utóbbit fogjuk felhasználni a csokimousse-hoz. Tegyük a konzervet a mélyhűtőbe kb. 20 percre, vagy egy teljes éjszakára a hűtőszekrénybe. Ennyi idő alatt a folyadék és a zsírszerű állagú kókuszkrém kettéválik. A folyadékot felhasználhatjuk például főzéshez, smoothie-hoz. Természetesen a recept elkészíthető a konzerves kókusztej helyett kókuszkrémből vagy sima habtejszínből vagy is, de ha hozzájut a konzerves kókusztejhez, érdemes először azzal kísérletezni, mivel igen különleges ízt érhetünk el!
Csokikrémmel töltött eper
Hozzávalók (12-16 darabhoz):
1 konzerv kókusztej vagy kókuszkrém
25 g cukrozatlan kakaópor
½ tk vaníliakivonat
sztívia
csipetnyi só
12-16 db eper
2-3 ek durvára vágott natúr mandula
Elkészítése:
1. Elektromos habverővel vagy konyhai robotgéppel dolgozzuk simára a kókusztejből kinyert kókuszkrémet (lásd fent) vagy a „sima” kókuszkrémet, az átszitált kakaót, a vanílikivonatot, a sót és az ízlés szerinti mennyiségű sztíviát.
2. Egy kis késsel vágjuk ki az eperszem csumáját, majd szintén a kis kés segítségével vágjunk kis lyukat a gyümölcsbe. Mivel a krém igen gazdag, ezért nem kell túl sokat tölteni belőle az eperbe, így nem muszáj teljesen kivájni az eper belsejét, „fél útig” bőven elég.
3. Töltsük a csokikrémet nyomózsákba, vagy ha ilyen nincs otthon, akkor egy műanyagtasakba, amelynek vágjuk le a csücskét. Nyomjunk az eperszemekbe bőven csokikrémet.
4. Az csokikrémmel töltött eper csokoládés részét szórjuk meg (vagy óvatosan, nagyon finoman) hempergessük meg az apróra vágott mandulában.
5. Fogyasztásig tartsuk a desszertet a hűtőben!
Elkészítési idő: 30 perc
DF-tipp:
A desszert darabszáma attól függ, hogy mekkora eperszemeket vásárol. A praktikusság jegyében válasszon legalább közepes méretű eperszemeket, mert a túl kicsiket értelemszerűen nehezebb kivágni.