A cukkini a diétázók egyik kedvenc zöldsége, hiszen 10 dkg cukkini mindössze 17 kalóriát tartalmaz. Ráadásul nagyon sokféleképpen elkészíthető, Akár desszertet is süthetünk belőle.

Diétás mennyország: süss piskótát cukkiniből

A cukkini 95%-a víz, ezért erősen hidratáló hatású élelmiszer. Ebből kifolyólag a kalóriatartalma igen alacsony: 100 g mindössze15 kcal-t tartalmaz. Ráadásul nem csupán a napi folyadékszükséglet egy része, hanem a vitaminok és ásványi anyagok is megtalálhatók benne: kálium, foszfor, cink, magnézium, kalcium, A-, B1-, B2-, B6 -vitamin vagy folsav. Béta-karotin- és C-vitamin tartalmának köszönhetően pedig védi az érfalakat, enyhíti az asztmás panaszokat, illetve segít megakadályozni az ízületi és reumatikus problémákat. Sőt, kiváló antioxidáns-forrás is!

Csokis cukkinipiskóta

Hozzávalók (10 szelethez):

  • 100 g teljes kiőrlésű liszt + a formához
  • 100 g darált mandula
  • 1 tk sütőpor
  • 20 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 2 db érett banán
  • 2 db tojás
  • 100 g vaj + a formához
  • 250 g cukkini
  • 80 g cukormentes étcsokoládé

1. Egy tálban vegyítsük el a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a darált mandulát, a sütőport, a kakaóport és a sót. Egy másik tálban botmixerrel pürésítsük a meghámozott és felkarikázott banánt, adjuk hozzá a tojásokat és a megolvasztott vajat. Keverjük habosra, majd dolgozzuk össze a lisztes keverékkel.

2. A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le. A csokit aprítsuk fel, olvasszuk meg. Adjuk mindkettőt a tésztamasszához.

3. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kenyér- vagy őzgerincformát, egyenletesen simítsuk bele a masszát, és süssük készre 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt.

Elkészítési idő: 65 perc

Egy szelet: 270 kcal

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Jógázz a felhők felett!
A jóga egyik szépsége, hogy szó szerint bárhol végezhetjük.
Íme az ősz kedvenc diétás vacsorája: marhahúsos karfiolpite
Számos remek karfiolos recept után most egy újabb szuper ötlet! Így kápráztasd el a családodat ezzel az ínycsiklandó étellel!
Ezért használd a kókuszt, ha diétázol
Az egzotikus gyümölcs, és annak felhasználásával készült készítmények rendszeres fogyasztása nemcsak az érzékszerveinket kényezteti: szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai az egészségünket is fokozzák.
Mit szimbolizál a jegygyűrű?
A jegygyűrű évszázadok óta fontos szimbóluma a házasságnak és az elkötelezettségnek. Ahogy az idők során a szokások és hagyományok változtak, úgy alakult a jegygyűrű jelentése is, azonban alapvető szimbolikája ma is megmaradt. Ebben a blogban áttekintjük, mit jelképez a jegygyűrű, és hogyan illeszkedik ez a mai kor elvárásaihoz.
Mónika fitt nagyi akart lenni: 4 hónap alatt 18 kilót fogytam
Borda Mónika évtizedekig el sem tudta képzelni, hogy sportolásba kezdjen. Életmódváltása után, 55 évesen kezdett el futni. Azóta minden hétköznap hajnalban megtesz 10 km-t, hétvégén pedig a dupláját.
Kifinomult ízléssel, stílusosan megkomponálva közeleg hazánk legszebb Borfesztiválja
A Borfesztivál látogatói újra megcsodálhatják Magyarország gazdag örökségét és felfedezhetik hazánk borkiválóságait a hagyományokat őrző épületek között sétálva.
A nyár végén sem késő megszabadulni a narancsbőrtől
A nyár beköszöntével újra előtérbe kerül a kérdés: vajon idén sikerül-e végre elérni a sima, narancsbőrmentes bőrt a bikini szezonra? Lehet, hogy már mindent kipróbáltál – krémek, pakolások, különféle kezelések –, de a makacs narancsbőr még mindig nem adta meg magát. Az idő sürget, és attól tartasz, hogy ismét lemaradsz a vágyott alakról ebben a strandszezonban is. Ismerős érzés, ugye?
Egyre magasabb az egészségügyi tudatosság szintje a magyarok körében is
Az egészség az első – sokszor hallottuk már, viszont soha nem tudott vitatkozni senki az állítással. Egyszerűen azért, mert így van. Fittnek, aktívnak, szellemileg és mentálisan felkészültnek lenni pedig egészséges, színvonalasabb életet eredményez.

Ajánlataink