Összegyűjtöttünk olyan egészségmegőrző karácsonyi ajándék ötleteket, amivel meglepheted a szeretteidet.

Egészségmegőrző ajándékok a fa alatt

Karácsonykor általában mindig nagy fejfájást okoz, hogy milyen ajándékok kerüljenek a fa alá. Szeretnénk olyan dolgot adni, aminek a másik fél örül, amire szüksége van. De biztos ismerős az a helyzet, hogy nem igazán tudsz mit venni, mert a másiknak mindene megvan. A mostani helyzetben kiváltképp igaz, hogy az egészségünk mindennél fontosabb, ezért összegyűjtöttünk olyan egészségmegőrző karácsonyi ajándék ötleteket, amivel meglepheted a szeretteidet.

 

Aroma diffúzor és illóolajok

A különféle illóolajok újra virágkorukat élik, ami nem csoda, hiszen számos jótékony hatással rendelkeznek. Egy kellemes illat jó hatással van a hangulatunkra, csökkenthető a stressz és számos betegség esetén szokták kiegészítő kezelésként alkalmazni az illóolajokat. Egy jól megválasztott aroma diffúzor segít, hogy az illóolaj párologtatása megfelelően történjen, hogy az illóolaj részecskéi porlasztva kerüljenek az otthoni levegőbe.

Fotó: Getty Images

 

Kényelmes házi papucs

Arra igyekszünk odafigyelni, hogy utcán vagy éppen munkában milyen cipőt viselünk, hiszen tudjuk, hogy egy kényelmetlen cipőben hosszú órákat eltölteni nem kellemes. Mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy otthon a négy fal között miben vagyunk. Pedig otthon is sok időt eltöltünk, így a megfelelő lábbeli otthonra legalább olyan fontos.

Fotó: ecipo.hu

Már csak ezért is egy jó házi papucs kiváló ajándék lehet. Csupán a lábméretet kell kideríteni. És ha már egészségmegőrző ajándékokról volt szó, akkor a talpak egészségére gondolva a Birkenstock papucs a legjobb választás. Az apró részletekig kidolgozott talprész anatómiai kialakítása tökéletesen illeszkedik a lábfejhez, így a lábad végig kényelembe érezheti magát még akkor is, ha órákat kell benne állni. Így nemcsak otthon viselheted, hanem akár munkahelyen is. Ideális ajándék idősebbeknek, fiatalabbaknak hiszen már sokféle felsőrésszel kapható.

Az ecipo.hu webáruházban széles választékban találhatsz Birkenstock papucsokat és most 30 nap áll rendelkezésedre, hogy ingyen visszaküld, ha esetleg nem tetszik a termék vagy nem lett jó a méret. Az ecipő pedig megtéríti a termék árát, így nincs kockázat.

 

Kulináris különlegességek

Ha a családban vagy baráti társaságban akad gasztro kedvelő, akkor számára igazán találó ajándék lehet valamilyen egészséges kulináris különlegesség. Ma már szerencsére nagyon sok helyen lehet kapni jó minőségű élelmiszereket, amik nemcsak finomak, de egészségesek is.

pesztó

Fotó: freepik.com

Hogy konkrét példát említsünk: hagyományos tészta helyett például ajándékozhatsz durum lisztből vagy teljes kiőrlésű lisztből készült, különleges formájú, esetleg ízesített tésztát, mellé pedig valamilyen hozzá illő szószt. De ha szereti például a pástétomokat, akkor abból is összeállíthatsz neki egy válogatást.

Elsőre szokatlannak tűnhet egy ilyen ajándék, de hidd el, hogy akit érdekel a gasztronómia, az értékelni fogja, hogy valami különlegeset kapott és amikor majd készíti az ételt, eszébe fogsz jutni.

A karácsonyi ajándékozásnál nyugodtan választhatunk a megszokott pulóver, sapka-sál ajándékötleteken túl izgalmasabb, különlegesebb dolgokat. Például olyanokat, amik jó hatással vannak az egészségünkre.

(x)

 

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink