A zabpehely és a teljes kiőrlésű liszt hosszan tartó telítettségérzetet biztosít, az író pedig kiváló fehérje- és kalciumforrás. A fahéjas-almás zabpalacsinta tökéletes választás például hétvégén, túrázás vagy futás előtt reggelire, mert kellő energiát ad.
Fahéjas-almás zabpalacsinta
Hozzávalók:
1 ½ csésze író
70 g zabpehely
90 g teljes kiőrlésű liszt
2 ek tej
1 ek olvasztott vaj
1 db tojás
1 ½ tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
őrölt fahéj
csipetnyi szerecsendió
1 db nagyobb alma
½ csésze cukormentes almalé
2 evőkanál nyírfacukor
olívaolaj
Elkészítése:
1. Egy nagyobb tálban keverjük el az írót, a zabpelyhet, a lisztet, a tejet, a tojást, a vajat, a sütőport és a szódabikarbónát, ízlés szerinti mennyiségű fahéjat, csipetnyi szerecsendiót, majd tegyük félre egy picit pihenni.
2. Az almát hámozzuk meg, vágjuk egészen apró kockákra. Keverjük össze az almalével, a nyírfacukorral és egy csipetnyi fahéjjal, majd egy kisebb lábosban tegyük fel főni. Időnként megkeverve pároljuk, míg megpuhul az alma, és a lé besűrűsödik.
3. Egy palacsintasütőt melegítsünk elő, kevés olajjal kenjük ki (a legjobb, ha szilikon konyhai ecsetet használunk hozzá), majd süssük ki a tésztát amerikai palacsinta méretűre. Egy-egy palacsinta legyen körülbelül 1,5 centi vastag. A meleg almaszósszal tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
DF-tippek:
- Alma helyett mirelit bogyós gyümölcsből is készíthetsz hozzá gyümölcsös mártást.
- A kalóriaspórolás jegyében a cukor lecserélhető energiamentes édesítőszerre.
EZ IS ÉRDEKELHET:
- A tojáson túl: 5 finom és tápláló reggeli
- Fogyj velünk! 1500 kalóriás étrend egy hétre szakértőnktől
- Zabkásával töltött sült alma
- 5 étel, amitől energikus leszel