A bonyolultabb és hosszabb előkészületet igénylő ünnepi sütik után a narancsos-kókuszos blondie igazi „felüdülés”, hiszen egy egyszerű kevert sütiről van szó. Édesítésként használhatsz hozzá 4:1 arányú energiamentes cukorhelyettesítőt, szteviát vagy akár folyékony édesítőszert. Sem lisztet, sem tejterméket nem tartalmaz.
Narancsos-kókuszos blondie
Hozzávalók:
3 db tojás
70 ml frissen facsart narancsl
2 púpos ek sűrű kókusztej (konzerv)
4 ek olívaolaj
50 ml víz
1 tk vaníliakivonat
50 g kókuszliszt
2 púpos ek tápiókaliszt
½ db kezeletlen citrom reszelt héja
40 g kókuszreszelék
2 ek darált mogyoró
1 marék mandula (egész, héjas)
ízlés szerint édesítőszer
A tetejére:
sűrű kókusztej (konzerv)
pár csepp édesítőszer
reszelt narancshéj
Elkészítése:
1. Egy nagy keverőtálban vegyítsük össze a három egész tojást a narancslével, a kókusztejjel, az olívaolajjal, a vízzel és a vaníliakivonattal. Egy másik keverőtálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. Végül dolgozzuk össze a két tál tartalmát. Ha szükséges, pici vízzel lazíthatjuk, sűrű muffintészta állagot szeretnénk kapni. Ízlés szerint édesítsük a kedvenc édesítőszerünkkel.
2. Egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral, simítsuk bele a masszát. 180 fokos sütőben süssük meg kb. 25 perc alatt, ha kész, hagyjuk kihűlni.
3. A tetejére a sűrű kókusztejet keverjük össze némi édesítőszerrel, és kenjük rá a kihűlt süti tetejére. Szórjuk megreszelt narancshéjjal.
Elkészítési idő: 55 perc
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Reform édes piték, különleges alkalmakra is
- Joghurtos-mazsolás kuglóf
- Fűszeres sütőtökös sütemény
- Narancsos-csokis mousse