A bolognai tészta az egyik legnépszerűbb fogás világszerte. Mi most egy olyan változatát ajánljuk, amiből kimarad a hús – de ígérjük, így is nagyon finom lesz!

Hogyan készül a vegán bolognai tészta?

Akár vegetáriánus vagy vegán konyhát viszel, akár csak húsmentes napot szeretnél tartani, a vegán bolognai tészta kiváló választás főételként! A darált húst ezúttal a szuperegészséges vörös lencse helyettesíti, amelynek főzési ideje jóval rövidebb, mint a hagyományos lencséé. A sokféle zöldfűszer biztosítja a kellő ízhatást, és a végén természetesen nem maradhat el a parmezán: ha vegán vagy, akkor értelemszerűen válaszd a növényi alapú változatot, ha vegetáriánus, akkor a sima, de jó minőségű, valódi parmezán a nyerő!

 

A vegán bolognai tészta a súlycsökkentő étrendbe is beleférhet, egy adag kb. 370 kalóriát tartalmaz.

 

Vegán bolognai tészta

Hozzávalók (6 személyre):

500 g durumtészta (spagetti, szélesmetélt stb.)

150 g vörös lencse

150 g zeller

2 db sárgarépa

1 fejvöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek sűrített paradicsom

1 doboz 400 g-os paradicsompüré

1 tk cukor vagy méz

1 tk só

1-2 db babérlevél

1 db csilipaprika vagy 1 csipet őrölt csili

1 tk szárított kakukkfű

½ tk szárított rozmaring

1 tk szárított oregánó

1 nagy marék friss vagy 1 tk szárított bazsalikom

3 ek olívaolaj

vegán parmezán a tálaláshoz

 

Elkészítése:

1. A vöröshagymát tisztítsuk meg, és vágjuk apróra, majd a felhevített olívaolajon dinszteljük meg.

2. A zellert és a répákat tisztítsuk meg, nagy lyukú reszelőn reszeljük le, majd adjuk a hagymához.

3. Mikor megpuhultak a zöldségek, törjük át a fokhagymát, és azt is keverjük bele a raguba. Egy perc után adjuk hozzá a tésztán kívül az összes többi hozzávalót (a bazsalikomból pár levelet félretehetünk a tálaláshoz), forraljuk fel szószt, és 20-25 percig gyöngyöztessük, amíg a lencse teljesen megpuhul és kissé szétfő. Utána szedjük ki belőle a babérlevelet.

4. Eközben egy másik lábosban forraljunk sós vizet, és főzzük ki a spagettit. Szűrjük le, szedjük tányérokra, kanalazzunk rá bőven a paradicsomos-lencsés raguból, és hintsük meg egy kis vegán parmezánnal és a félretett, apróra vágott bazsalikommal.

Elkészítési idő: 40 perc

 

A recept forrása: Vidék íze magazin

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez lesz az idei tél legjobb diétás desszertje: alma és dió került bele
Szeretnél egészségesebb süteményt készíteni a téli hónapokban, amely finom, mégis támogatja az életmódváltásodat? Ez az almás-zabpelyhes süti tökéletes választás.
Gyors karácsonyi menü 160 grammos diétához
5 hatékony hasizom gyakorlat, ha gyors eredményre vágysz
Íme 5 hatékony hasizomgyakorlat, amelyek a teljes core-izomzatot célozzák:
4 ital, ami finom és gyorsan segít eltüntetni a hashájat
Fogyókúra alatt különösen fontos, hogy ne veszíts vizet a szervezetedből. De a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele azért is hasznos, mert kellemesen eltelít, kevésbé leszel állandóan éhes, mutatjuk, milyen finomságokat érdemes inni.
Mit szabad és mit tilos enni, ha keto diétázol?
Manapság az egyik legnépszerűbb, legtöbbek által követett fogyókúrás irányzat, de vajon te tudod pontosan mit szabad és mit tilos ilyenkor megenned?
Három zseniális vacsora csirkéből, ha diétázol
Nem tudjuk megunni a csirkehúst: egyik kedvenc egészséges alapanyagunk, sokféleképpen elkészíthető, csak egy kis kreativitás kell ahhoz, hogy finom, tápláló és diétába is könnyen illeszthető vacsorákat készítsünk belőle – mindössze 10-20 perc alatt.
A tél fiatalító fűszerei, mutatjuk, mit szerezz be!
A titok a téli fűszerekben rejlik, melyek még képesek akár meg is fiatalítani a testet.
Mindent a fogamzásgátlásról: melyik való neked?
A fogamzásgátlás minden párt érint, akik nem szeretnének gyereket a közeljövőben. Keressük a legjobb megoldást, ami biztonságos, és igazán illik hozzád.

Ajánlataink