A bolognai tészta az egyik legnépszerűbb fogás világszerte. Mi most egy olyan változatát ajánljuk, amiből kimarad a hús – de ígérjük, így is nagyon finom lesz!

Hogyan készül a vegán bolognai tészta?

Akár vegetáriánus vagy vegán konyhát viszel, akár csak húsmentes napot szeretnél tartani, a vegán bolognai tészta kiváló választás főételként! A darált húst ezúttal a szuperegészséges vörös lencse helyettesíti, amelynek főzési ideje jóval rövidebb, mint a hagyományos lencséé. A sokféle zöldfűszer biztosítja a kellő ízhatást, és a végén természetesen nem maradhat el a parmezán: ha vegán vagy, akkor értelemszerűen válaszd a növényi alapú változatot, ha vegetáriánus, akkor a sima, de jó minőségű, valódi parmezán a nyerő!

 

A vegán bolognai tészta a súlycsökkentő étrendbe is beleférhet, egy adag kb. 370 kalóriát tartalmaz.

 

Vegán bolognai tészta

Hozzávalók (6 személyre):

500 g durumtészta (spagetti, szélesmetélt stb.)

150 g vörös lencse

150 g zeller

2 db sárgarépa

1 fejvöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek sűrített paradicsom

1 doboz 400 g-os paradicsompüré

1 tk cukor vagy méz

1 tk só

1-2 db babérlevél

1 db csilipaprika vagy 1 csipet őrölt csili

1 tk szárított kakukkfű

½ tk szárított rozmaring

1 tk szárított oregánó

1 nagy marék friss vagy 1 tk szárított bazsalikom

3 ek olívaolaj

vegán parmezán a tálaláshoz

 

Elkészítése:

1. A vöröshagymát tisztítsuk meg, és vágjuk apróra, majd a felhevített olívaolajon dinszteljük meg.

2. A zellert és a répákat tisztítsuk meg, nagy lyukú reszelőn reszeljük le, majd adjuk a hagymához.

3. Mikor megpuhultak a zöldségek, törjük át a fokhagymát, és azt is keverjük bele a raguba. Egy perc után adjuk hozzá a tésztán kívül az összes többi hozzávalót (a bazsalikomból pár levelet félretehetünk a tálaláshoz), forraljuk fel szószt, és 20-25 percig gyöngyöztessük, amíg a lencse teljesen megpuhul és kissé szétfő. Utána szedjük ki belőle a babérlevelet.

4. Eközben egy másik lábosban forraljunk sós vizet, és főzzük ki a spagettit. Szűrjük le, szedjük tányérokra, kanalazzunk rá bőven a paradicsomos-lencsés raguból, és hintsük meg egy kis vegán parmezánnal és a félretett, apróra vágott bazsalikommal.

Elkészítési idő: 40 perc

 

A recept forrása: Vidék íze magazin

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Stressz, ödéma, fakó bőr? – Célzott kezelések arcmasszázzsal
Az állandó rohanás, a mozgásszegény életmód, az ülőmunka és a magas stresszszint mind látványos nyomot hagy a bőrön.
A reggeli citromos víz mítosza – tényleg fogyaszt?
A reggeli citromos víztől tényleg leolvadnak a kilók? Most kiderül, mi igaz a népszerű diétás trükkből, és mi csak jól hangzó mítosz.
Munka és életmód: így őrizheted meg az egyensúlyt Nyíregyházán
Szeretnél munkát váltani Nyíregyházán anélkül, hogy feladnád az egészséges életmódot? A Jooble segít olyan állást találni, amely figyel az egyensúlyodra is.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
Répa vagy szalonna? - A kismama étrendje és ízérzékelés a pocakban
A kismama étrendje nemcsak egészséget, de ízlést is formál. Tudj meg többet a magzati ízérzékelésről és annak hatásairól!
Szőrös kutyatej: a természetes fájdalomcsillapító növény!
Fedezd fel a szőrös kutyatej gyógyhatásait! Gyulladáscsökkentő, immunerősítő, fájdalomcsillapító és vírusölő szerként is hatásos.
Most nyílik a bodza, tedd el télire cukor nélkül
Te is imádod a bodza szörpöt, de megrémiszt, mennyi egészségtelen fehér cukor kell bele? Mutatjuk, hogy készítsd el a diétás változatot.
Fogyás cukrászként: Benjamin fogyás története!
Nagy Benjámint édesanyja életmódváltása és fogyása ösztönözte arra, hogy ő is belevágjon a nagy kihívásba. Azóta kölcsönösen inspirálják egymást, sőt, edzésre is közösen járnak…

Ajánlataink