A bolognai tészta az egyik legnépszerűbb fogás világszerte. Mi most egy olyan változatát ajánljuk, amiből kimarad a hús – de ígérjük, így is nagyon finom lesz!

Hogyan készül a vegán bolognai tészta?

Akár vegetáriánus vagy vegán konyhát viszel, akár csak húsmentes napot szeretnél tartani, a vegán bolognai tészta kiváló választás főételként! A darált húst ezúttal a szuperegészséges vörös lencse helyettesíti, amelynek főzési ideje jóval rövidebb, mint a hagyományos lencséé. A sokféle zöldfűszer biztosítja a kellő ízhatást, és a végén természetesen nem maradhat el a parmezán: ha vegán vagy, akkor értelemszerűen válaszd a növényi alapú változatot, ha vegetáriánus, akkor a sima, de jó minőségű, valódi parmezán a nyerő!

 

A vegán bolognai tészta a súlycsökkentő étrendbe is beleférhet, egy adag kb. 370 kalóriát tartalmaz.

 

Vegán bolognai tészta

Hozzávalók (6 személyre):

500 g durumtészta (spagetti, szélesmetélt stb.)

150 g vörös lencse

150 g zeller

2 db sárgarépa

1 fejvöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek sűrített paradicsom

1 doboz 400 g-os paradicsompüré

1 tk cukor vagy méz

1 tk só

1-2 db babérlevél

1 db csilipaprika vagy 1 csipet őrölt csili

1 tk szárított kakukkfű

½ tk szárított rozmaring

1 tk szárított oregánó

1 nagy marék friss vagy 1 tk szárított bazsalikom

3 ek olívaolaj

vegán parmezán a tálaláshoz

 

Elkészítése:

1. A vöröshagymát tisztítsuk meg, és vágjuk apróra, majd a felhevített olívaolajon dinszteljük meg.

2. A zellert és a répákat tisztítsuk meg, nagy lyukú reszelőn reszeljük le, majd adjuk a hagymához.

3. Mikor megpuhultak a zöldségek, törjük át a fokhagymát, és azt is keverjük bele a raguba. Egy perc után adjuk hozzá a tésztán kívül az összes többi hozzávalót (a bazsalikomból pár levelet félretehetünk a tálaláshoz), forraljuk fel szószt, és 20-25 percig gyöngyöztessük, amíg a lencse teljesen megpuhul és kissé szétfő. Utána szedjük ki belőle a babérlevelet.

4. Eközben egy másik lábosban forraljunk sós vizet, és főzzük ki a spagettit. Szűrjük le, szedjük tányérokra, kanalazzunk rá bőven a paradicsomos-lencsés raguból, és hintsük meg egy kis vegán parmezánnal és a félretett, apróra vágott bazsalikommal.

Elkészítési idő: 40 perc

 

A recept forrása: Vidék íze magazin

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mi is az a hármas típusú diabétesz?
A cukorbetegség egy ritka formája, amely eltér mind az 1-es, mind a 2-es típusú diabétesztől. A fiatalok cukorbetegségének is nevezik, mivel 25 éves kor alatt alakul ki.
5 zseniális, gyors reggeli Valentinra
Ha nem készültél semmivel Valentin-napra, akkor sem kell elkeseredni. Mutatunk néhány zseniális ötletet, amivel reggel meglepheted a párod.
Vigyázz, mit mivel eszel! Veszélyes ételkombinációk
Az ételeket legtöbben az alapján határozzuk meg, hogy egészséges, avagy sem. Pedig bizony az sem mindegy, hogy mit mivel eszel!
3 zseniális laktató leves, ha fogyni akarsz
Egy forró, tartalmas leves energiával és folyadékkal is ellátja a szervezetet, ráadásul igencsak jólesik a hideg napokon. Íme három ínycsiklandó változat!
Könnyű és laktató: 2 diétás recept, amit imádni fogsz
Ha könnyed, mégis laktató vacsorára vágysz, ezek az egyszerű, diétás receptek tökéletes választások.
A nagy fogyás "Már tetszik, amit látok"
Amikor ráállt a mérlegre és szembesült a súlyával, annyira ledöbbent, hogy jó ideig tükörbe se akart nézni. Nagy Viktória másfél év alatt fogyott le. Büszke rá, hogy három műszakos munkája mellett is tartja az új életmódját…
6 gyakorlat, ami a leglátványosabban formálja a testet
Elhatároztad, hogy edzeni kezdesz és szeretnéd, ha ez minél hamarabb meglátszana a testeden? Akkor ezeket az egyszerű gyakorlatokat próbáld ki mindenképpen.
Diéta 40 felett? Mutatjuk, mire kell nagyon figyelned
A 40 év felettiek számára kiemelten fontos a megfelelő étrend és életmód. Fedezd fel, hogyan segíthet a fehérjében gazdag, rostokban bővelkedő és cukorszegény diéta az egészséged és vitalitásod megőrzésében!

Ajánlataink