Málnás süti
Hozzávalók (12-16 szelethez):
40 g hajdinaliszt
1 tk sütőpor
1 tk őrölt fahéj
¼ tk szerecsendió
4 db tojás
55 g nyírfacukor
200 g mandulaliszt
75 g kókuszzsír
1 db citrom reszelt héja
125 g málna + a díszítéshez (lehet mirelit is)
pirított mandulapehely a tálaláshoz
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy tepsit vagy 22 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.
2. A málnás süti tésztájához keverjük el a hajdinalisztet a sütőporral, a fahéjjal és a szerecsendióval.
3. Robotgéppel verjük fel a tojásokat a nyírfacukorral, majd forgassuk a lisztes keverékbe. Ezután forgassuk hozzá a mandulalisztet, a megolvasztott kókuszzsírt, a citromhéjat és a málna felét. Miután alaposan összekevertük, öntsük az előkészített tepsibe vagy formába, és óvatosan nyomkodjuk bele a maradék málnát.
4. Süssük a süteményt 45 percig. Ha túl gyorsan barnulna a teteje, fedjük le alufóliával.
5. Miután elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk legalább 10 percig hűlni. Tálaljuk felszeletelve, málnával díszítve. Szórjunk a málnás süti tetejére pirított mandulapelyhet.
Elkészítési idő: 60 perc
DF-tippek:
- Nyírfacukor helyett energiamentes cukorpótlóval is elkészítheti a málnás szelet tésztáját.
- Tálaláskor kínálhat hozzá némi vaníliakivonattal és folyékony, energiamentes édesítővel ízesített sovány joghurtot vagy görög joghurtot.
- Málna helyett nyugodtan próbálja ki a kedvenc gyümölcsével! Nagyon finom lesz majd barackkal, de a mindig hozzáférhető almával is igazán tökéletes!