Az alapja a tojás, a zsírszegény túró és liszt helyett az őrölt mandula. Édesítőként a mandulás-túrós muffin hozzávalói között nyírfacukrot találsz, de a legtöbb energiamentes cukorhelyettesítővel elkészíthető (az eritrit nem igazán jó hozzá, mert 200 fokon sütjük). Ha van egy kis időd, a kedvenc nyári gyümölcsödből készítsd hozzá némi gyümölcsmártást: a túró és az őszibarack íze például remekül passzol egymáshoz!
Mandulás-túrós muffin lisztmentesen
Hozzávalók (12 darabhoz):
3 db tojás
3 ek nyírfacukor (vagy energiamentes cukorhelyettesítő)
½ tk vaníliaaroma
1 tasak sütőpor
400 g zsírszegény túró
150 g darált mandula
200 g natúr joghurt
só
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
2. A túrót a fél pohár joghurttal, a vaníliás cukorral és az édesítőszerrel vagy a cukorral keverjük ki. Verjük fel a tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval, adjuk hozzá a sárgájákat, dolgozzuk össze, majd keverjük hozzá a túrós masszát és a mandulát, a sütőport meg a maradék joghurtot. Ha sűrűnek tűnne, hígíthatunk rajta joghurttal vagy egy kevés tejjel.
3. Egy muffintepsi mélyedéseit béleljük kis papírkapszlikkal, és kanalazzuk a mélyedésekbe a masszát úgy, hogy kb. 0,5 cm maradjon a tetejéig. Süssük készre kb. 30 perc alatt.
Elkészítési idő: 40 perc
DF-tippek:
- Ízlés szerint a muffinok tetejét sütés előtt megszórhatod mandulapehellyel.
- A tésztát némi cukrozatlan aszalt áfonyával teheted még finomabbá.
Még több ínycsiklandó diétás étel receptjéért kattints a mindmegette.hu-ra!