Elképesztő, de igaz: hát és derékfájást nem csupán a gerincoszlop deformálódása, vagy más szervi baj idézhet elő. A bennünk zajló érzelmi válság, a lélek betegsége ugyanilyen fájdalmat okozhat.

Sajog a gerinced? Szabadulj meg lelki terheidtől!

A keleti orvoslás több ezer éve tudja, hogy a betegségek nem ok nélkül alakulnak ki, legtöbbször lelki konfliktus húzódik mögöttük. A betegség azt jelzi, hogy szervezetünk egyensúlya megbomlott. Mára már a modern orvostudomány is felismerte, hogy gerincünk nem tesz különbséget aközött, hogy a rá nehezedő súly fizikai, avagy lelki eredetű. Közismert, hogy a stressz izommerevséget okoz. Ha munkahelyi vagy magánéleti problémáinkkal nem tudunk megküzdeni és folyamatosan szorongunk, akkor hátizmaink állandóan feszülnek. A porckorongokra ható megnövekedett nyomás pedig pokoli fájdalmat okoz.

Nem csak nyilall és hasogat:

árulkodik is!

A hátfájás hátterében álló lelki okok nem is annyira rejtélyesek, mint amilyennek első hallásra tűnnek. A fájdalom pontos helye alapján beazonosíthatjuk a többlet tehernek kitett csigolyaelemet. Ennek ismeretében pedig következtethetünk arra, hogy életünk mely területén lenne érdemes változtatni.

C1 – Félelem, zűrzavar. Végtelen belső vívódás

C2- Kiegyensúlyozatlanság

C3 – Bűntudat, mártíromság

C4- Elfojtott harag, megkeseredettség

C5- Rossz, negatív önértékelés

C6- Túlterheltség, rugalmatlanság

C7- Önkifejezés hiánya

Th1- Az élet elöli zárkózottság

Th2- Érzéketlenség, jégszívűség

Th3- Mély, régi sebek megrekedése

Th4 – Mások hibáinak állandó keresése

Th5- Rendszeres dühroham

Th6- Félelem a jövőtől

Th7- Az élvezetek megtagadása

Th8- A megoldásoknak való ellenállás

Th9- Másokkal szembeni gáncsoskodás

Th10- Vonakodó felelősségvállalás

Th11- Kapcsolatoktól való félelem

Th12- A szeretettől való félelem

L1- Bizonytalanság

L2- Tehetetlenség érzése

L3- Szexualitás tagadása

L4- Elégedetlenség

L5- Aggodalom a karrier miatt

KERESZTCSONT: Szellemi öregség, csökönyös harag

2 jó ötlet a lélek csigolyáinak

  • A séta, a gyaloglás, az úszás, a kerékpározás vagy a jóga karbantartja a gerinckörnyéki izmokat. Ezek a mozgásformák segítenek abban, hogy lelkileg is fizikailag is jobban érezzük magunkat. Fontos, hogy ne hagyjuk abba a sportolást akkor sem, ha már nincsenek fájdalmaink.
  • Ne függesszük fel a szexuális életünket a fájdalmak miatt, hiszen így még rosszabb lelkiállapotba kerülünk. Keressük meg azt a pózt, mely legkevésbé terheli a gerincet.

Hozzászólások

Sütőben sült paradicsom télire
Ha sok paradicsomunk termett a kertben érdemes a következő receptet kipróbálni, mert pillanatok alatt isteni, fűszeres szószt készíthetünk belőle, ami rengeteg diétás étel alapja is lehet.
Mennyi étel kerülhet pontosan a tányérodra, ha fogyni szeretnél?
Belekezdhetünk bármilyen diétás módszerbe, kipróbálhatunk akár ezerféle étrendet is, ha nem tanuljuk meg, mennyire fontos a porciókontroll, egy sem lesz sikeres.
Kezdj el mozogni és így változik meg az egész életed
Elképesztő, milyen komoly hatással lehet az életedre, ha mozogni kezdesz! Összegyűjtöttük a leglátványosabb változásokat.
A megfelelő méretű melltartó fontossága
Talán egy nőnek sem mondok újdonságot azzal, hogy a megfelelő melltartó kiválasztása alapvető fontosságú.
Nem mozdul a mérleg nyelve? Mutatjuk, hol a hiba!
Bizony, néha hiába a koplalás, a megszállott és rendszeres edzés, a mérleg mégsem mozdul. Sokan ekkor adják fel. Pedig csak át kellene gondolni, valóban mindent helyesen tesz­el.
A cékla chips lett a diétázók őszi kedvence: így lesz szuper ropogós
Rozmaringgal fûszerezett nasi, amit képtelenség abbahagyni. Egészséges, egyszerûen elkészíthető, zamatos, ropogós őszi finomság.
Áll alatti kényes témák: többé nem öregít a toka
Sokszor hihetetlen erőkkel küzdünk a ráncok ellen, arcunk egy másik részéről, az állról azonban gyakran elfelejtkezünk. Pedig az itt megereszkedett bőr látványa ugyanúgy öregíti az arcot, mint egy csúnya szarkaláb.
Liszt- és cukormentes kókuszos piskóta
Fél óra alatt az asztalra varázsolhatod ezt a remek diétás sütit! Nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz, ezért bátran fogyaszthatod akár este is! Lágy, levegős piskóta csupa egészséges alapanyagokkal is!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.