Ha október, akkor nálunk sütőtök! Most a mindmegette.hu-ról hoztunk egy szuper fogást: a sütőtökkenyér édes reggelinek, egy csésze kávé vagy tea mellé igazán szuper választás.
Az eredeti recept porcukorral készül, amit a kalóriaspórolás jegyében lecserélhetsz por állagú, energiamentes cukorhelyettesítőre. Növényi olaj helyett olvasztott kókuszzsírral is készítheted, ha te inkább azt favorizálod. Önmagában vagy teavajjal és házi gyümölcslekvárral tökéletes, ha pedig kicsit könnyebb „rávalót” szeretnél készíteni, főzz egy egyszerű gyümölcspépet mirelit bogyós gyümölcsökből, esetleg készítsd el hozzá az almás pite tölteléket.
Ez a recept tejterméket nem tartalmaz, rizsliszttel készül, így laktóz- és gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Sütőtökkenyér
Hozzávalók (8-10 adaghoz):
360 g porcukor (vagy 1:1 arányú energiamentes, por állagú cukorhelyettesítő)
200 ml növényi olaj + olaj a formához
175 ml víz
4 db tojás
425 g sütőtök (megfőzve, pürésítve)
1 tk szegfűszeg
2 tk fahéj
620 g rizsliszt
2 tk szódabikarbóna
½ tk sütőpor
Elkészítése:
1. A cukrot, az olajat, a vizet és a tojást robotgéppel keverjük össze. Adjuk hozzá a sütőtökpürét és a fűszereket, majd a robotgéppel dolgozzuk a cukros masszába.
2. A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a sütőporral. A lisztes keveréket adjuk a nedves hozzávalókhoz, és jól dolgozzuk össze.
3. A masszát öntsük olajjal vékonyan kikent, 2,5 l űrtartalmú vekniformába. 175 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütési módban süssük kb. 1 órán keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült.
Elkészítési idő: 90 perc
Még több sütőtökös receptet találsz a mindmegette.hu-n, a recept elkészítését lépésről lépésre pedig ide kattintva nézheted meg.
EZ IS ÉRDEKELHET: