Használjuk ki a szezont, készítsünk ínycsiklandó fogásokat sütőtökből. Ezúttal egy laktóz- és gluténmentes, édes-fűszeres kenyér receptjét mutatjuk be.

Süss-főzz sütőtökkel! Így készül a sütőtökkenyér

Ha október, akkor nálunk sütőtök! Most a mindmegette.hu-ról hoztunk egy szuper fogást: a sütőtökkenyér édes reggelinek, egy csésze kávé vagy tea mellé igazán szuper választás.

sütőtökkenyér

Fotó: mindmegette.hu

Az eredeti recept porcukorral készül, amit a kalóriaspórolás jegyében lecserélhetsz por állagú, energiamentes cukorhelyettesítőre. Növényi olaj helyett olvasztott kókuszzsírral is készítheted, ha te inkább azt favorizálod. Önmagában vagy teavajjal és házi gyümölcslekvárral tökéletes, ha pedig kicsit könnyebb „rávalót” szeretnél készíteni, főzz egy egyszerű gyümölcspépet mirelit bogyós gyümölcsökből, esetleg készítsd el hozzá az almás pite tölteléket.

Ez a recept tejterméket nem tartalmaz, rizsliszttel készül, így laktóz- és gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

 

Sütőtökkenyér

Hozzávalók (8-10 adaghoz):

360 g porcukor (vagy 1:1 arányú energiamentes, por állagú cukorhelyettesítő)

200 ml növényi olaj + olaj a formához

175 ml víz

4 db tojás

425 g sütőtök (megfőzve, pürésítve)

1 tk szegfűszeg

2 tk fahéj

620 g rizsliszt

2 tk szódabikarbóna

½ tk sütőpor

 

Elkészítése:

1. A cukrot, az olajat, a vizet és a tojást robotgéppel keverjük össze. Adjuk hozzá a sütőtökpürét és a fűszereket, majd a robotgéppel dolgozzuk a cukros masszába.

2. A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a sütőporral. A lisztes keveréket adjuk a nedves hozzávalókhoz, és jól dolgozzuk össze.

3. A masszát öntsük olajjal vékonyan kikent, 2,5 l űrtartalmú vekniformába. 175 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütési módban süssük kb. 1 órán keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült.

Elkészítési idő: 90 perc

 

Még több sütőtökös receptet találsz a mindmegette.hu-n, a recept elkészítését lépésről lépésre pedig ide kattintva nézheted meg.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Fitness lady lett a nagymama, Gabi 50 évesen kezdett versenyezni
Sokan alig akarják elhinni, hogy Koltai Gabriella túl van a hatodik X-en. Az pedig még meglepőbb, hogy csak 40 éves kora után kezdett el edzőterembe.
Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!

Ajánlataink