Összeállításunkban megmutatjuk, hogy négy népszerű étel és egy alkoholos ital kalóriáit mennyi testmozgással tudjuk semlegesíteni.

Mennyit kell sportolni, hogy ledolgozzunk egy adag sült krumplit?

Pizzaszelet

KALÓRIA: 226 kcal
EDZÉS: 30 perc futás

Ha azzal nyugtatjuk magunkat, hogy végülis nem egy egész pizzát majszolunk el vasárnap este a kanapén ülve, hanem csak útközben ebéd vagy vacsora helyett gyorsan bedobunk egy klasszikus sonkás pizzaszeletet, akkor egyrészt igazunk van, másrészt viszont azt a kis szeletet is minimum fél óra futással tudjuk csak ledolgozni. Nem beszélve arról, ha mondjuk 2-3 szeletet eszünk… Ha legközelebb azon hezitálunk, hogy pizzázzunk-e, vagy estére inkább egy könnyű, de laktató salátát készítsünk otthon, jusson eszünkbe ez!

Sült krumpli

KALÓRIA: 467 kcal
EDZÉS: 1 óra crosstraining

Egy közepes adag sült krumpli akár 467 kcal többletet is jelenthet! Az olajban sült gyorséttermi fogást a fogyókúrában maximum néha, kis adagban, esetleg egy csalónapon engedjük meg magunknak. Ha mégis elcsábulnánk egyszer-egyszer, egyórás crosstraining vagy annak megfelelő intenzitású edzéssel tudjuk ledolgozni. Köretnek helyette válasszuk inkább a barna rizst vagy durumtésztát, így még a plusz zsírbevitelt is megelőzhetjük.

Milánói makaróni

KALÓRIA: 350 kcal
EDZÉS: 1 óra TRX-köredzés

Bár kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a sült krumpli, és tápanyagban is gazdagabb menü egy tál makaróni, mégis minimum egy óra TRX-köredzésre van szükség ahhoz, hogy az egyik kedvenc egytál tésztaételünket elégessük. Ha mégis nagyon vágynánk rá, készítsük el mi magunk otthon durumtésztából, cukrozatlan paradicsomsűrítményből, só helyett használjunk több zöldfűszert, trappista sajt helyett pedig gazdagítsuk mozzarellával.

Gyrostál

KALÓRIA: 407 kcal
EDZÉS: 1 óra funkcionális tréning

Egy gyrostál hússal, salátával és pitával, de sült krumpli nélkül egy könnyű, diétás vacsora – gondolnánk, hiszen csak hús és zöldség van benne. Igen ám, de az öntetekben és a pitában sok olyan kalória található, amelyeket például 1 óra intenzív funkcionális edzéssel tudunk elégetni. Ha fogyókúrázunk, és gyrost szeretnénk enni, készítsük el otthon! A pitát cseréljük le teljes kiőrlésű tortillára, az öntet sovány joghurtból és zöldfűszerekből álljon, pakoljunk mellé sok friss zöldséget, a hús pedig csirkemell legyen!

 

+1: Vodkanarancs

KALÓRIA: 208 kcal
EDZÉS: 30 perc séta hegymenetben

Ahhoz, hogy egyetlen pohár vodkanarancsot lemozogjunk, fél óráig kellene hegymenetben gyalogolnunk. Válasszuk helyette inkább alkalmanként max. 1-1,5 dl száraz vörösbort, ami decinként kb. 65 kcal-t tartalmaz.

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink