Elege van az edzőtermi rutinból és valami új, izgalmas edzéstípusra vágyik? Próbálja ki az idei év legnépszerűbb mozgásformáit! Erősödjön az erotikus elemeket sem nélkülöző zumbaórán, vagy égesse a kalóriákat egy kettlebelledzésen. A legfontosabb az, hogy érezze magát jól mozgás közben és tudjon örülni az apró sikereknek is.

7 népszerű fitnesztrend

Nordic walking

Mit ígér? Feszes testet.
Miért működik? A gyaloglás és sífutás kombinációjával akár 25-40 százalékkal nagyobb kalóriafelhasználás érhető el, mint a klasszikus gyaloglással. A test izmainak mintegy 90 százalékát megmozgatja. A váll, a hát, a kar izmainak fokozott használatával javítja a vérkeringést, emiatt ezeken a területeken az izmok mozgékonyabbá válnak. a mozgás közbeni testtartás rávezet a helyes testtartásra. Mivel a terhelés fokozatos, így a kevésbé edzetteknek és a túlsúlyosoknak is öröm a mozgás, a csoportos gyaloglás pedig segít a motiváltság megtartásában.

Mire lesz szüksége? Ahhoz, hogy a nordic walking igazán élvezetes legyen az ön számára is, szüksége van egy jó minőségű, anyagú és hosszúságú botra. Sem a túrabotok, sem a sí- és sífutóbotok nem helyettesítik a nordic walking-botokat. A bot diktálja a tempót, biztosítja a precíz mozgást, és fontos szerepe van az ütéscsillapításban. A nordic walking-edzéshez fontos a kényelmes cipő. Tavaszra-nyárra célszerű könnyű, speciális textilből készült, jól szellőző cipőt választani, az őszi-téli időszakra pedig vízálló, lélegző cipő szükséges.

Jógagyakorlatok súlyzókkal

Mit ígér? Szépen kidolgozott izmokat.
Miért működik? A jógagyakorlatok rugalmassá teszik a testet, de a jóga egyben egy teljes testedzésnek is tekinthető, amely erősíti és hosszabbítja a törzs izmait. Ha kis súlyokkal kombinálja a gyakorlatokat, a feszesítő hatást ötvözi az erősítéssel. Ez a kombináció képes ellensúlyozni a korral járó izomvesztést.

Mire lesz szüksége? Jógamatracra és egy pár 1-1,5 kilogrammos súlyzóra. a ruhája legyen könnyű, természetes anyagú.

Kettlebell

Mit ígér? Kemény, szálkás izomzatot.
Miért működik? Egyszerre képes aerob és anaerob hatást kifejteni. az egész testet megdolgoztatja, szükség van megfelelő koordinációra, így fejlődik a törzs, a kar, a láb egyszerre. Extrém módon segíti a zsír égetését. Gyors sikert ígér, legyen szó erőnlétről, robbanékonyságról vagy egyszerűen csak az általános kondícióról.

Mire lesz szüksége? Füles gömbsúlyzóra és kényelmes sportruházatra, amely jól szellőzik és nem zavarja a szabad mozgásban.

Aquafitnesz

Mit ígér? Helyes testtartást, remek állóképességet.
Miért működik? A vízben végzett torna lényege, hogy a víz ellenállásával állandó és folyamatos izommunkát végezve erősödnek az izmok, miközben az ízületek védve vannak a megterheléstől, az izmok pedig a túlfeszüléstől. Éppen ezért ajánlott kezdőknek és túlsúlyosoknak is. A gyakorlatokat 120 centiméteres vízben végzik, így úszástudás nem szükséges.
Mire lesz szüksége? Úszódresszre mindenképpen. az egyes gyakorlatok, mozgásfajták végrehajtásához különböző kiegészítők szükségesek, amelyek könnyűek és kényelmesek, az anyaguk polifoamhoz hasonló.

Súlyzós kerékpározás

Mit ígér? Feszes popsit, karokat, jó állóképességet.
Miért működik? A biciklizés az aerob, ciklikus mozgásformák közé tartozik. Kiválóan edzi a szívet és a vérkeringési rendszert. Remek zsírégető, a rendszeres igénybevétel okozta vérbőségtől az izomtónus szebbé válik. Kíméletes az ízületekhez. súlyzós gyakorlatokkal kombinálva hatékonyabb a zsírégetés, miközben az izomzat harmonikussá válik.

Mire lesz szüksége? Egy háttámlás szobakerékpárra és egy pár 1,5-2 kilogrammos súlyzóra. A háttámlás szobakerékpár kezdőknek ideális, túlsúlyosok és hátfájósok is használhatják. A támla segít a súlyzós gyakorlatok helyes kivitelezésében.

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.