Mindenki lapos hasat szeretne, ez nem újdonság. Jó hír, hogy a szép, lapos, izmos hasfal elérhető, rossz hír viszont, hogy nem csak a konyhában, de az edzőteremben is tenni kell érte. Nem állítjuk, hogy könnyű lesz, de összeszedtünk néhány trükköt, amivel felgyorsíthatja a folyamatot.

7 trükk a lapos hasért

1. TEGYEN EGY TEMPÓS SÉTÁT REGGELI ELŐTT!

Apró trükk, szuper eredménnyel. Első olvasásra talán luxusnak tűnhet a reggeli rohanásban még egy sétát is beiktatni, de már egy negyedórás gyors gyaloglás is csodákra képes. És még mindig könnyebb a napirendbe iktatni, mint egy kemény edzést munka előtt. (Kutyások előnyben!) Kutatások szerint a reggel nyolc és dél között végzett aktív mozgás felgyorsítja az anyagcserét, így a kalóriaégetés is intenzívebb lehet, ráadásul a mozgással a napunk is jól kezdődik.

2. INDÍTSA A NAPOT EGY TÖKÉLETES REGGELIVEL!

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy reggelizzen, ráadásul bőségesen. Hagyja a cukros üdítőket és gabonapelyheket! Raktározzon fel szénhidrátból, jó minőségű fehérjéből, zsírokból. Jöhet a teljes kiőrlésű pékáru, házi müzliszelet, tojás, tejtermék. Ha már korán reggel feltölti szervezetét vitaminokkal, ásványi anyagokkal, sokkal energikusabb lesz estig, és kisebb az esélye, hogy még ebéd előtt farkaséhes legyen – ha pedig nem rámolja ki rendszeresen a hűtőt, a lapos has is könnyebben elérhető.

3. ZÖLD HELYETT VÁLASSZON PIROS SZÍNŰ GYÜMÖLCSÖT!

Fogyókúrázók számára a legjobb választás: egyen görögdinnyét sárga helyett, vörös/lila szőlőt, ne zöldet. Jöhet szilva, piros alma, málna, csipkebogyó, meggy, ribizli. A piros színű gyümölcsökben ugyanis több flavonoid van, ami serkenti a vérkeringést, erősíti a véredények falát, ráadásul ezek a gyümölcsök rengeteg antioxidánst tartalmaznak.

4. KÉSZÍTSEN AVOKÁDÓKRÉMET!

Az avokádó a hasi zsírpárnák legnagyobb ellensége. Eltelít, lassan szívódik fel, tele van egészséges zsírokkal. Kutatások szerint, aki ebédre megeszik egy fél érett avokádót, az negyven százalékkal kevesebb eséllyel éhezik meg az étkezés utáni pár órában, ráadásul az avokádó segít a koleszterinszint csökkentésében is. A telítetlen zsírsavak – amelyek az avokádóban találhatóak – még a hasi zsírok eltüntetésében is segítenek.

5. JÖHET A TOJÁS!

Laktató, finom fehérjebomba. A tojás nem véletlenül a kedvencünk: sportolók, fogyókúrázók jó barátja, pár perc alatt, könnyen, sokféleképpen elkészíthető. A kolin nevű mikrotápanyagban gazdag (ahogyan a sovány húsok és a tenger gyümölcsei is), ami nem csak a memóriaműködést serkenti, de a zsírlebontásban is fontos szerepet játszik. Kolin nélkül a máj tárolja a zsírokat, és ez nem csak elhízáshoz, de súlyos betegségek kialakulásához is vezethet. Férfiak esetében napi 550 mg, nőknél 425 mg a javasolt kolinbevitel. Egy tojás 125 mg kolint tartalmaz. Reggelire egyen rántottát friss zöldségekkel!

6. ÉREZZE MAGÁT SPA-BAN!

Indítson minden napot egy hatalmas pohár vízzel. Legyen ez a pohár víz detoxikáló, dobja fel gyümölcsökkel: facsarjon bele citromot, tegyen bele pár narancs- vagy grépfrútkarikát. Legjobb, ha egy nagyobb kancsóval (amit újra és újra feltölthet) készít a citrusos vízből, így egész napra gondoskodik a hidratációról és a vitaminbevitelről. A citrusfélék antioxidánsokban és vitaminokban gazdagok, fokozzák a zsírégetést, gyorsítják az emésztést, pörgetik az anyagcserét.

7. KÉSZÍTSEN SAJÁT DIÁKCSEMEGÉT!

Fehérjében, rostban és egészséges, telítetlen zsírokban gazdag: a diákcsemege szuper nasi, tízóraira, uzsonnára is tökéletes választás. A boltokban kapható csomagok azonban több cukrot, sót, olajat tartalmaznak, ezért jobb, ha magunk állítjuk össze a mixünket diófélékből, magvakból, cukrozatlan szárított gyümölcsből. Ne feledje a földimogyorót, ami csökkenti a koleszterinszintet, kordában tartja a vércukrot, segíti a fogyást.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink