Szakértőnk, dr. Giller Myriam hosszú évek óta sikeresen kezeli a hozzá forduló fogyni vágyó pácienseket. Az olvasói levelekből kiderül, többeket az ismeretlentől való félelem tart vissza attól, hogy felkeressék a rendelőt, ezért feltettük hát azokat a kérdéseket, amelyekre valószínűleg mindenki kíváncsi lenne, mielőtt belevágna az akupunktúrás kezelésbe.

A leadott kilók megtartása  a legnehezebb

Miért nem működnek a csodadiéták?

Ha diétázni kezdünk, először agyban kell eldöntenünk, hogy fogyni szeretnénk. Azt tudomásul kell vennünk, hogy ez csakis kalóriacsökkentéssel érhető el. A diéta során elfogyasztott ételmennyiségnek kevesebbnek kell lennie, mint amennyit általában magunkhoz vennénk. Jó pár csodadiéta azt ígéri, hogy ugyanannyit ehet, mint addig, vagy hogy számolatlanul ehet csokoládét, például. A másik gyakori probléma, hogy rövid idő alatt ígérnek látványos eredményeket. Az ember ezt bírja egy-két hétig, majd kiéhezve újra enni kezd, és a nagy nehezen leadott kilók újra visszajönnek. Véleményem szerint a diéták akkor működnek, ha nem irreálisak, hanem éppen ellenkezőleg: könnyen betarthatók.

Miben segít az akupunktúra?

Az akupunktúrás fogyókúra során teljesen egészséges, megfelelő vitaminmennyiséggel és ásványi anyaggal bíró, 1200 kcal-s diéta van előírva. Az akupunktúra befolyásolja az anyagcserét, gyorsítja, elveszi az éhségérzetet. sokszor könyörgőre kell fognom a pácienseimnél, hogy egyenek!

Sokan félnek attól, hogy a kezelés alatt „éhezni” fognak? Milyen étrendi előírásokat kell betartani?

Van az a mondás, hogy „Reggelizz, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár és vacsorázz, mint egy koldus!”. Tizenhét éve ezt vallom, amióta akupunktúrás fogyókúrával foglalkozom. Fontos a kalóriák beosztása mind mennyiségileg, mind időben. Előnyös a sokszori, kis mennyiségű evés, legalább ötször naponta, 2,5-3 óránként. A reggeli, tízórai és az ebéd legyen a napi kalóriamennyiség 70 százaléka, az uzsonna és a vacsora pedig a maradék 15-15 százalék.

Milyen sport ajánlott a kezelések alatt?

Az, hogy valaki mit sportol, sok mindentől függ. Általános szabály, hogy túlsúlyos emberek esetében az ízületek terhelése kockázatos. A jóga, a víz alatti torna, a séta kíméletesebb. Kezdetben ezeket szoktam javasolni, illetve azt, hogy változtasson közlekedési szokásain az illető. Járjon gyalog a munkahelyére vagy szálljon le korábban a buszról, és egykét megállót gyalogoljon. Szépen folyamatosan lehet emelni a fizikai terhelést.

Hogyan tartható meg az ideális testsúly?

Saját tapasztalat, hogy a leadott kilók megtartása a legnehezebb. Figyelni kell a bevitt kalóriákra, a minőségi étkezésre, és nagyon fontos a rendszeres mozgás, különösen az életkor előrehaladtával. Negyven év felett ugyanis a hormonális változások miatt a hasi elhízás gyakoribb, ez ellen csak így lehet sikerrel küzdeni.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink