Egy-egy sűrűbb hét során nehéz beilleszteni a sok teendő közé az edzést is. Hiszen ott a munka, a család, a mindennapi teendők, amelyek halaszthatatlanok – szinte természetes, hogy a mozgás a feladatok listájának végére kerül. Pedig szükségünk lenne rá, és nem csak a fogyás érdekében: már egy rövid „edzés” is jótékony hatással bír, felpörget, segít csökkenteni a stresszt, jobb kedvre derít, így egyéb munkáinkat is könnyebben végezzük majd. Szakítsunk hát a mozgásra pár percet, például egy kiadósabb ebéd után. 10-20 perc mindössze, ám a hatás nem marad el.

„Edzés” az irodában

Pulzusemelő kardio

Nincs szükség semmilyen eszközre, csak egy kis térre. Ha nincs szabad szoba a közelben, akár az asztalunk mellett is elvégezhetjük a gyakorlatokat. Végezzen helyben gyaloglást magas térdemeléssel, használva a karjait is. Lépegessen intenzíven egy helyben, majd végezzen pár guggolást, kitörést felváltva – pihenés nélkül csinálja a gyakorlatot körülbelül 10 percig. Ha az irodában ilyen intenzív mozgásra nincs lehetőség, sétáljon egy nagyot a környéken.

Nyújtás

Ezt a tízperces gyakorlatot akár az asztalánál is elvégezheti délután. Álljon fel, húzza ki magát, nyújtózzon mindkét karjával a plafon felé 2-3 percig. Majd fonja össze az ujjait, és óvatosan hajoljon egyik, majd a másik oldalra, ügyelve arra, hogy a háta továbbra is egyenes maradjon. Végezze a gyakorlatot 1-2 percig. Ha végzett az oldalra nyújtással, fonja össze az ujjait a háta mögött nyújtott karral, hogy a mellkasi részt is megnyújthassa. Ebben a pozícióban maradva 1-2 perc múlva fordítsa óvatosan jobb, majd bal vállához a fülét, ezután végezzen lassú fejkörzést. Ügyeljen, hogy az álla vezesse a mozdulatot!

A fejkörzés után óvatosan nyújtsa meg a nyakát: a keze segítségével húzza a fejét előbb az egyik, majd a másik oldalra, azután kapaszkodjon meg jobb kezével az asztalban (ha szükséges), húzza fel a bal lábát, hogy a sarka a fenekéhez érjen, a bal kezével tartsa meg a bokáját, hogy alaposan megnyújtsa a combját, majd végezze el a gyakorlatot a másik lábával is. Ismételje meg kétszer-háromszor a nyújtást. Ezek után a hát nyújtása következik: hajoljon le, érintse meg a talajt. Ha nem éri el, hajlítsa be a térdét, vagy csak „lógjon” pár percig, hagyja, hogy a gravitáció dolgozzon.

Átmozgatás

Végezzen pár kör guggolást: kétszer-háromszor tíz körben, széles terpeszben engedje le a fenekét anynyira mélyre, amennyire tudja. Ügyeljen, hogy a térde ne menjen a lábfeje elé, és a háta egyenes maradjon. Guggolás után üljön le (ha lehetősége van rá, támla nélküli székre), a lábát tegye terpeszbe. Támaszkodjon meg a kezével a térdein, majd homorítsa és domborítsa a hátát felváltva, körülbelül 1 percig. Ezután (szintén ülő helyzetben) végezzen néhány vállkörzést, mindkét irányba. Maradjon ülve, húzza ki magát és így végezzen egyenes lábtartással pár lábemelést. Egy-egy lábbal végezzen 5-5 ismétlést, majd emelje egyszerre fel a két lábát. Ismételje ezt ötször.

Szemtorna

Nem csak a végtagjainkat, az izmainkat kell átmozgatni munka közben. A szemünknek is jó, ha kicsit „megtornáztatjuk”, főleg, ha egész nap a képernyőt bámuljuk. A fej megmozdítása nélkül nézzünk jobbra, balra, fel, le – körülbelül ötször minden irányba. Kancsalíthatunk is, nézzük az orrnyerget pár másodpercig, majd pihentessük a tekintetünket egy szemmagasságban található ponton. A mozgatás után jöhet a tudatos pislogás, amelynek hatására cserélődik a könnyfilm, javítjuk a szem vérellátását. Ezután jöhet a fókusz megváltoztatása: először közeli, majd távoli tárgyakat nézzünk (akár bambuljunk is kicsit), majd pihentessük a szemet pár percre.

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.