Gyakran az időhiány a kifogás arra, hogy miért nem járunk mozogni. Nos, itt az ideje új kibúvót keresni, mert beiktathatunk a napirendünkbe egy Power Plate-edzést, amivel 25-30 perc alatt megdolgoztathatjuk az egész testünket. Molnár Viktória Power Plate-edző még azt is elárulta, hogy hogyan hat mindez a narancsbőrre és az egészségünkre.

Fél óra edzés – 100 százalék hatékonyság

Hogyan működik?

A Power Plate-gépek 3 oldalú vibrációval edzik a testünket különböző frekvenciákon. A gép platója fel-le mozgásának hatására növekszik az izomtónus, az egyensúlyt és a koordinációt pedig a jobbról balra és az elölről hátra mozgás javítja. A plató másodpercenként 50-szer is képes rezegni, beállítástól függően. A frekvenciát 25–40 között tudjuk állítani rajta. 25 hertzen rehabilitációs edzés történik, illetve az idősebbek és gyerekek edzenek vele. 30–35 közötti tartomány ideális akkor, ha egy egészséges, felnőtt ember alakformálás céljából áll a gépre, a 40-est pedig az élsportolók használják.

Billenjünk ki egy kicsit

Amikor bekapcsoljuk a gépet, elindul a háromirányú, harmonikus vibráció, vagyis elkezd rezegni a gép. Ezek a rezgések váltják ki az öntudatlan izomreakciót, ami miatt az izmaink másodpercenként többször is összehúzódnak és elernyednek. Tulajdonképpen annyi történik, hogy a vibrálás kibillent minket az egyensúlyunkból, ezért az izmok önkéntelen reflexmozgást végeznek” – magyarázta a gép hatékonyságának okát Molnár Viktória Power Plate-edző. Majd hozzátette, mivel folyton egyensúlyoznunk kell, hogy stabilak maradhassunk, nagyobb erőkifejtésre késztetjük az izmokat, ami a vibráció nélkül nagyon nehéz lenne.

Használjunk eszközöket

„Az edzést úgy tudjuk még hatékonyabbá tenni, hogy a saját testsúlyos gyakorlatokat különböző eszközökkel egészítjük ki. Például a Power Plate¬gépre szerelt gumikötélre hasonlító eszközzel erősítjük a karunkat, vagy egy fi tballal, amellyel has¬, illetve lábgyakorlatokat végezhetünk, vagy akár egy kis labdával, amit a behajlított lábunkhoz helyezünk, és oldalra emelve szorítjuk össze” – tanácsolja Molnár Viktória. Egy gyakorlat edzettségtől függően fél¬ és egy percig tart, így a teljes test edzése lehetővé válik 25¬30 perc alatt, és már heti 2¬3 alkalom is látható és gyors eredményt garantál.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink