Hogyan lehet az energiánkkal napi szinten okosan gazdálkodni?

Frissen-fitten egész nap

Ha őszintén végiggondoljuk, ki az, aki miatt folyamatosan prés alatt érezzük magunkat, könnyen kiderülhet, hogy magunk vagyunk azok. A megfelelési kényszer, a maximalizmus vagy a nagyra és többre vágyás mind olyan hajtóerő, amely csak lemerít, sohasem tölt. A töltekezéshez az kell, hogy észrevegyük: irreálisan hajszoljuk magunkat.

Biztos lábakon

A jó és kényelmes cipő elengedhetetlen a jó közérzethez. Sem a túl magas sarkú, sem a lapos talpú nem előnyös anatómiailag. Ha egész nap gyötör a fájdalom, az minden energiát felemészt. Ha kényelmes cipőt viselünk, soha nem fogunk megrettenni egy sétától.

Álljon fel a székről!

Aki ülőmunkát végez, fordítson figyelmet arra, hogy óránként feláll, kicsit átmozgatja magát. Nemcsak a gerincnek tesz jót, de az egész testben intenzívebben megindul a vérkeringés, az agyba is több oxigén jut.

Agyalni felesleges

A túl sok agyalás és végtelenített belső monológ a legnagyobb energiarabló. Biztosan emlékszik olyan pillanatokra, amikor fejben többször is lejátszott egy vitát a szerelmével vagy a főnökével. Vajon volt értelme a sok agyalásnak? Ugye, hogy nem? Ha sikerül csökkenteni vagy leállítani ezeket a  belső beszélgetéseket, vitákat, észrevehetően meg fog könnyebbülni.

Mozgásban az élet!

Aki semennyit nem mozog, ne csodálkozzon, ha csak vonszolja a terheit. A mozgás azon túl, hogy oldja a stresszt és oxigént juttat az izmokhoz és a szervekhez, ki is takarítja az egész testet. Felejtse el a teljesítménykényszert, sportoljon azt, amihez igazán kedve van. Lehet ez fél óra torna, aerobik, jó idő esetén foci vagy tollasozás a gyerekekkel, túra vagy csak egy rövid kocogás.

Értelmes étkezés

Sose feledjük, hogy a táplálkozásból nyerjük az energiát. Az egészséges, minden tápanyagot tartalmazó, de szénhidrátban szegény táplálkozás hajtja legjobban a motort. A szénhidrátban dús ebéd befejeztével minden energia az emésztésre fordítódik, így órákat vegetálgatunk, mire újra erőre kapunk. A könnyű ebéd után viszont gond nélkül tudjuk folytatni a teendőinket. Az is nagyon fontos, hogy a nap folyamán egyenletesen jusson táplálékhoz a szervezetünk, azaz a napi 2 nagyobb (reggeli és ebéd) és 2 kisebb étkezés mindenképpen szükséges.

A hála is hegyeket mozgat meg

A legnagyobb nehézségek közepette is mindenkinek vannak olyan momentumok az életében, amelyekért hálás lehet.  Ezt azért is fontos meglátni, mert a kutatók azt mondják, azzal, hogy észrevesszük a jót és az örömtelit, azzal elégedettségünket növeljük, ami folyamatosan hangolja hozzáállásunkat az élethez. Egy hálával teli ember mindig tudja, hogy nem kell kétségbeesni, mert vannak stabil pontok az életében, amelyek segítségével képes belső erőforrásait mozgósítani.

Haverok, buli

A kiegyensúlyozott, támogató baráti és társas kapcsolatok nélkül magányos és mogorva remeték leszünk. Nem kell feltétlenül sülve-főve összejárni, de egy-egy kellemes hétvégi program, egy kirándulás, egy kártyaparti vagy közös mozi is feldobja a szürke, munkás hétköznapokat. Ha hajlandóak vagyunk úgy dönteni, hogy jól érezzük magunkat, minden sokkal könnyebben megy az életben.

Ez a tökéletes diétás nasi: sajt a sajtban
El sem hiszed, milyen egyszerű elkészíteni ezt a diétás nasit.
Spórolj duplán Black Friday idején: ints búcsút a drága és környezetszennyező PET-palackoknak
Nem csoda, hogy a Black Friday sokak fantáziáját izgatja. De mi lenne, ha Black Friday alkalmával most két legyet ütnénk egy csapásra, vagyis duplán spórolnánk? Hihetetlennek hangzik, pedig egyáltalán nem az.
Hangulatjavító tippek téli reggelekre
Mindenki átélte már a vigasztalanul sötét, téli reggelek hangulatát. De nem igaz, hogy minden életkedvünket vesztve, nyomott hangulatban kell indítanunk ezeket a napokat.
Ünnepi citromos sajttorta, cukor- és lisztmentesen
Íme, a csodasüti, ami  meghódította a világ diétázóit! Fantasztikus könnyen elkészíthető és és isteni finom! Nem kell hozzá se cukor, se liszt, tökéletes desszert, amit fogyókúra alatt is bátran ehetsz!
Ízlelgessük a karácsonyt – 3 adventi recept
Akár a karácsonyi menüt akarjuk tutira begyakorolni, akár csak téliesebb ízekre, fűszerekre vágyunk, érdemes elkészíteni ezeket a finomságokat.
Kényelem és csábítás, avagy az őszi-téli fehérnemű trendekről
Ki ne szeretné szexisnek érezni magát? Legalább néha... csak úgy, csak a jókedv miatt, függetlenül attól, hogy párkapcsolatban él vagy sem.
Biztonságos futás a sötét, őszi napokon!
Ha futócipőt húzunk, az előttünk lebegő célra gondolunk, nem arra, hogy valaki esetleg megtámad minket. Pedig sajnos gondolni kell erre is, főleg ősszel, mikor egyre rövidebbek a nappalok. Hogy mindig biztonságban legyünk, jó, ha betartjuk az alábbiakat.
Ez a tél kedvence: diétás lett a bögrés mákos
Nem csak íze miatt imádjuk a mákot. Számos jótékony hatása miatt is nagyon kedveli mindenki. Íme egy remek recept.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.