A hosszú hétvégék tökéletesen alkalmasak a pihenésre. Ilyenkor ne a házimunkával foglalkozzon: használja ki az extra szabadnapot és töltődjön fel energiával. Tippek, hogyan tegye még kellemesebbé a miniszünidőt.

Háromnapos kényeztetés

Jógázzon!

Péntek reggel kezdje a napot 10 perces jógázással. A jógának számos jótékony hatása ismert: gátolja az öregedést, javítja az erőnlétet, energiával tölt fel, erősít. A jógázáshoz nem kellenek segédeszközök, elég egy szőnyeg a lakás egy nyugalmas részén. Már az első gyakorlatok után jobban érezheti magát, kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá válhat.

Étkezzen egészségesen!

Hétköznap nem biztos, hogy kellő figyelmet fordít a megfelelő táplálkozásra. Legyen kreatív a hosszú hétvégén, és készítsen egészséges ételeket. Nem kell bonyolult menüsort összeállítani, a lényeg, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasszon ezen a három napon, és lehetőleg kerülje a cukrot, fehér lisztet tartalmazó ételeket.

Ússzon!

Az úszás megdolgoztatja az izmokat és segít a szív egészségének megőrzésében. kíméli az ízületeket, jótékonyan befolyásolja a zsíranyagcserét és a vérnyomást. Stresszoldó hatású, úszás közben boldogsághormonok szabadulnak fel, csakúgy, mint egy hosszú futás idején.

Gondolkozzon!

A mentális egészség ugyanolyan fontos, mint a fizikai. Ahhoz, hogy szellemileg sokáig friss maradjon, dolgoztassa meg az agyát különböző játékos feladatokkal. Fejtsen keresztrejtvényt, játsszon logikai játékokat. Versenyezzenek a párjával: a kanapén pihenve igazi agytornabajnokságokat rendezhetnek.

Sportoljon a szabadban!

A testének nemcsak rendszeres mozgásra, hanem minél több természetes fényre is szüksége van, ezért ha teheti, sportoljon a szabadban. A kinti mozgással erősítheti az immunrendszerét és ellenállóbbá teheti szervezetét a télen gyakoribb fertőzésekkel szemben. A szabadban végzett mozgás remek stresszűző és segít megelőzni a depressziót. A hidegben való sportolás ráadásul nagyon hatékonyan égeti a kalóriákat: hűvösben több energiába kerül felmelegíteni és melegen is tartani az izmokat, így aztán az anyagcsere felgyorsul.

Kényeztesse magát masszázzsal!

Talán nem is kell megmagyarázni, hogy miért jó ötlet a masszázs. Azonkívül, hogy erősíti az immunrendszert, jótékonyan hat a cellulitre, és a sportsérülések, zúzódások is könnyebben gyógyulnak. A rendszeres masszázs csökkenti a stresszhormonként ismert kortizol termelődését, miközben növeli a szerotonin és a dopamin – a boldogsághormonok – szintjét. A masszázs pozitívan befolyásolja az alvást is: tapasztalatok szerint utána nyugodtabb a pihenés. A masszázs segíti a méregtelenítést, növeli a vér áramlását, miközben ösztönzi a nyirokkeringést. bőrfeszesítő hatású, csökkenti a krónikus hátfájást. Segít a PMS tüneteinek – hasi görcsök, puffadás, hangulati ingadozások – mérséklésében.

Aludjon!

Kutatások bizonyítják, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás a szépség megőrzésében is fontos szerepet játszik, hiszen a bőrsejtek ez idő alatt regenerálódnak. nem is kell több indok arra, hogy a hétvégi három napban miért szánjon időt a pihentető alvásra is. Az alvást rendszeresen hétvégén pótolni természetesen nem lehet: hosszú távon csak az jelent megoldást, ha mindennap legalább 7-8 órát alszik.

Igyon sok vizet!

Ügyeljen arra, hogy legalább ezen a hétvégén rendszeresen igyon ásványvizet. A legtöbben sajnos nem isznak annyit, mint amennyire a szervezetnek valóban szüksége van. Napi 2-2,5 liter víz segít, hogy szervezete hidratált maradjon.

Készítsen étkezési és mozgástervet!

Egészséges, tápláló ételek és rendszeres mozgás nélkül nehéz az ideális testsúly megőrzése. Tervezze meg, hogy mikor mit fog enni és hogy milyen mozgásformát választ. A terveit rögzítheti naplóban vagy akár egy papírlapon, amit kifüggeszt a konyhában egy parafatáblára. Ha szüksége van rá, illusztrálhatja fotókkal, újságkivágásokkal.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink