Ha nem akarsz nehéz ételeket enni az ünnepek alatt, mutatjuk, mi kerüljön az asztalra.

Húsvéti diéta: Mandulás harcsaszeletek citromos borsópürével

Ha nem szeretnéd leterhelni a gyomrodat és a szervezetedet sem nehéz, zsíros fogásokkal. Választ a húsvéti diétás falatokhoz ezt a könnyű mandulás harcsát zöldborsópürével.

Hozzávalók (4 személyre):

A halhoz:

  • 800 g afrikaiharcsa-filé
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 40 g szeletelt mandula
  • 70 g finomliszt
  • 2 db tojás
  • 20 ml olívaolaj

A körethez:

húsvét diétás

Fotó: Shutterstock

  • 250 g barna rizs
  • 600 g zöldborsó (fagyasztott)
  • 30 g vaj
  • ½ db biocitrom
  • 1-2 ág petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

A körethez a barna rizst sós vízben főzd puhára. A harcsafilét mosd meg, vágd szeletekre, majd konyhai papírtörlővel alaposan itasd le róluk a nedvességet. Sózd meg finoman mindkét oldalukat. A zsemlemorzsát keverd össze a kissé összetört mandulával. A halszeleteket forgasd először a lisztbe, majd a felvert, enyhén megsózott tojásba, végül pedig a mandulás morzsába. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, a papírt kend be vékonyan olívaolajjal. Fektesd bele a harcsaszeleteket, a tetejükre spriccelj egy kevés olajat. Süsd 180 fokra előmelegített sütőben 18 percig. Ekkor óvatosan, lapáttal alányúlva fordítsd meg a szeleteket, és süsd készre további kb. 7 perc alatt. Közben a borsót egy kevés sós vízben párold puhára. Szűrd le, hagyd kicsit hűlni, majd ha már langyos, szórd késes aprítóba. Add hozzá a puha vajat, egy kevés sót és 1-2 csipet reszelt citromhéjat, majd törd krémesre. Tálald a sült halszeleteket a borsópürével és a felaprított petrezselyemmel megszórt barna rizzsel.

A mandula különösen gazdag E-vitaminban és a testünk egészséges működéséhez szükséges aminosavakban. Ez a csonthéjas szinten tartja a vércukrot, és megelőzi a cukorbetegség komplikációit. Kordában tartja a 2-es típusú cukorbetegséget. Megvédhet a veszélyes hirtelen vércukorszint-emelkedéstől nagyobb étkezések után – ez pedig csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is. Ráadásul remek prebiotikumforrás. Prebiotikumnak azokat az élelmiszer-összetevőket nevezzük, amelyek csak a kedvező hatású baktériumok szaporodását segítik, azaz a bélflórát jó irányba „terelik”, így jó hatással vannak a szervezetre. A mandula tehát ilyen, jó bacikat támogató prebiotikumot tartalmaz, segít helyreállítani a bélflóra egyensúlyát.

Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Három zseniális vacsora csirkéből, ha diétázol
Nem tudjuk megunni a csirkehúst: egyik kedvenc egészséges alapanyagunk, sokféleképpen elkészíthető, csak egy kis kreativitás kell ahhoz, hogy finom, tápláló és diétába is könnyen illeszthető vacsorákat készítsünk belőle – mindössze 10-20 perc alatt.
A tél fiatalító fűszerei, mutatjuk, mit szerezz be!
A titok a téli fűszerekben rejlik, melyek még képesek akár meg is fiatalítani a testet.
Mindent a fogamzásgátlásról: melyik való neked?
A fogamzásgátlás minden párt érint, akik nem szeretnének gyereket a közeljövőben. Keressük a legjobb megoldást, ami biztonságos, és igazán illik hozzád.
Sütés nélkül készül ez a mennyei joghurt torta
Ha nincs kedved órákig a konyhában bíbelődni, próbáld ki ezt a receptet.
Ezt az új diétás kókuszgolyót imádni fogod, pillanatok alatt kész
Ez az egyszerű zöldség az indiánok kedvelt eledele volt. Jótékony élettani hatását hosszan sorolhatjuk: megfázásos betegségek hatékony ellenszere, erősíti az immunrendszert. Sósan és édesen is isteni.
Ez november legjobb diétája, karácsonyra bomba alakod lesz
A szervezet feltöltődik vitaminokkal, tápanyagokkal, méghozzá úgy, hogy közben fogyhatunk is.
Ez az ősz legjobb diétás fegyvere, így vesd be a savanyú káposztát
A savanyú káposzta és az abból készült ételek elképesztően jó hatással vannak a szervezetünkre, ezért jó lenne, ha nemcsak az ünnepi asztalon találkoznánk vele, hanem az év többi napján is.
Alma és mogyoróvaj: az egyik legjobb nasi, ha diétázol
A nassolás mindig veszélyes terep. Szerencsére léteznek olyan nasik, amelyek szinte azonnal elejét veszik az egészségtelen vágyakozásnak. Íme egy remek ötlet, amit a táplálkozástudomány szakértői ajánlanak!

Ajánlataink