Szülés után nem csak a test, de az időbeosztás és prioritás is igencsak megváltozik. Ugyanakkor a korábban hatásos edzésformák nem biztos, hogy sikert hoznak szülés után is, ráadásul a kismama saját magára fordítható ideje is jelentősen megcsappan. Erő-állóképesség nélkül viszont nehéz helytállni. Erre alapozva született meg a KangaBurn, egy speciális, kismamák számára kifejlesztett high intensity intervall alapú tréning, amely bármelyik édesanyát az anyai léthez szükséges szupererővel, vagy legalábbis állóképességgel ruházza fel. 

Kangaburn H.I.I.T.-edzés anyukáknak

VÁLTOZÁS AZ ÉLET MINDEN TERÜLETÉN

Anyukaként nemcsak a szabadidő mennyisége, de a napi szintű mozgásminták is megváltoznak. „Mielőtt megszületne a kisgyerekünk, nem ugrottunk ki az ágyból hirtelen az éjszaka közepén, nem cipeltünk órákon át 10 vagy még több kilót a karunkban. Ha végiggondoljuk, hogy anyaként hányszor hajoltunk vagy guggoltunk le a földre, biztosan magasabb számot kapnánk, mint előtte. Kisgyerekes anyukáknak tipikus „új” mozgás a sprint, amikor az utcán, játszótéren vagy akár a lakásban a gyermekhez kell futni valamiért, hogy ne legyen baja. Így nem csoda, hogy az anyai lét nagyobb állóképességet is kíván – hiszen kevesebb alvással több mozgást végzünk nap mint nap –, ráadásul, ha elfáradunk, akkor sem biztos, hogy megpihenhetünk” – magyarázza Tőkés Renáta KangaBurn-edző, hogy miért is fontos egy kifejezetten anyukák számára létrehozott edzésforma.

MI IS A KANGABURN?

Egy olyan H.I.I.T.- (magas intenzitású intervallum) edzés, amely a szülői léthez kialakított funkcionális gyakorlatokat tartalmazza. Magas fokú zsírégető és állóképesség-javító hatásán túl a funkcionális gyakorlatokkal a megváltozott mozgásmintákra készíti fel a testet csupán 60 percben, egy ugrókötél segítségével. „Az állóképességet javító és erősítő gyakorlatok mellett az egyik legfontosabb – és amit más H.I.I.T., alakformáló vagy zsírégető órán nem feltétlenül kaphatunk meg – az edzés végi gátizomtorna, amivel szülés után mindenkinek foglalkoznia kellene” – teszi hozzá Renáta.

MI TÖRTÉNIK AZ ÓRÁN?

Bemelegítés után egy 42 perces intervallum edzés következik. Magas intenzitású és funkcionális vagy erősítő gyakorlatokat 1-1 percig felváltva kell végezni, a gyakorlatok között 1-1 perces pihenővel. Akiknek a szülés következtében eltávolodtak egymástól az egyenes hasizmai, az órán megtanulhatják azokat a gyakorlatokat, amelyek segítenek, hogy a hasfal újra feszes legyen. A magas intenzitású gyakorlat kedvelt eszköze itt az ugrókötél, mert a helyesen végzett ugrókötelezés a magas kalóriaégetés mellett az ízületeket a legkevésbé terhelő szökkenéses, ugrálásos, pulzust emelő eszköz. Így lehet egy óra alatt akár 800 kcal-t is elégetni. Levezetésképp pedig jöhet egy kis gátizom-erősítés, SMR-hengerezés, végül pedig a nyújtás.

KINEK AJÁNLOTT A KANGABURN?

Szülés után azoknak, akiknek a gátizmuk már megerősödött, és a hasizmuk regenerálódott, emellett a hormonális hatások is kevésbé intenzívek már a szervezetükben – feltéve, ha korábban a regenerációs tornákon részt vettek. Emellett természetesen a várandósságra készülőknek is ajánlott.

Ez a tökéletes diétás nasi: sajt a sajtban
El sem hiszed, milyen egyszerű elkészíteni ezt a diétás nasit.
Spórolj duplán Black Friday idején: ints búcsút a drága és környezetszennyező PET-palackoknak
Nem csoda, hogy a Black Friday sokak fantáziáját izgatja. De mi lenne, ha Black Friday alkalmával most két legyet ütnénk egy csapásra, vagyis duplán spórolnánk? Hihetetlennek hangzik, pedig egyáltalán nem az.
Hangulatjavító tippek téli reggelekre
Mindenki átélte már a vigasztalanul sötét, téli reggelek hangulatát. De nem igaz, hogy minden életkedvünket vesztve, nyomott hangulatban kell indítanunk ezeket a napokat.
Ünnepi citromos sajttorta, cukor- és lisztmentesen
Íme, a csodasüti, ami  meghódította a világ diétázóit! Fantasztikus könnyen elkészíthető és és isteni finom! Nem kell hozzá se cukor, se liszt, tökéletes desszert, amit fogyókúra alatt is bátran ehetsz!
Ízlelgessük a karácsonyt – 3 adventi recept
Akár a karácsonyi menüt akarjuk tutira begyakorolni, akár csak téliesebb ízekre, fűszerekre vágyunk, érdemes elkészíteni ezeket a finomságokat.
Kényelem és csábítás, avagy az őszi-téli fehérnemű trendekről
Ki ne szeretné szexisnek érezni magát? Legalább néha... csak úgy, csak a jókedv miatt, függetlenül attól, hogy párkapcsolatban él vagy sem.
Biztonságos futás a sötét, őszi napokon!
Ha futócipőt húzunk, az előttünk lebegő célra gondolunk, nem arra, hogy valaki esetleg megtámad minket. Pedig sajnos gondolni kell erre is, főleg ősszel, mikor egyre rövidebbek a nappalok. Hogy mindig biztonságban legyünk, jó, ha betartjuk az alábbiakat.
Ez a tél kedvence: diétás lett a bögrés mákos
Nem csak íze miatt imádjuk a mákot. Számos jótékony hatása miatt is nagyon kedveli mindenki. Íme egy remek recept.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.