A borongós téli napokon nehezebb olyan programot választani, amely egyszerre segíti a testi és a lelki feltöltődést. A mosoly viszont a legzimankósabb napokon is képes bárkit felmelegíteni.

Lelki feltöltődés

Lelki fröccs

A tánc nyitottá tesz. Olyan, mintha egy csapásra megoldaná minden gondunkat, legalábbis egy óra erejéig, de a téli depresszió egyik legjobb orvossága is egyben. Szerencsére számos zenés-táncos fitneszóra közül válogathatunk. de ha még nem találtuk volna meg a hozzánk illőt, érdemes kipróbálni a salsafitneszt is egy vérbeli kubai oktatóval, aki gyerekként Havanna utcáin érezte meg a ritmust. Az életérzést, a zene szeretetérzés a pozitív életszemléletet pedig épp olyan könnyű elsajátítani ezeken az órákon, mint bármelyik edzőtermi gyakorlatot, csak nyitottnak kell lennünk rá. A jutalom nem marad el: a feszes idomokon és a tánctudáson kívül extra önbizalmat is nyerhetünk, könnyebben fogunk jó döntéseket hozni, hatékonyabban oldhatjuk meg a mindennapi stresszhelyzeteket, hosszabb távon pedig még boldogabbak is lehetünk tőle. Vigyázat, függőséget okoz!

Nem kell a tánctudás!

Sokan bátorság vagy önbizalom hiánya miatt nem járnak táncolni, pedig a legtöbb ilyen óra direkt úgy van kialakítva, hogy még azok is kedvüket leljék benne, akik talán még életükben nem táncoltak. Az évek alatt a salsafitneszórákat úgy alakították ki, hogy egyszerű, 2 vagy 4 ütemre bontott koreográfiákat mutatnak be és gyakoroltatnak az órákon. „Programunk célja egy kezdő táncosok számára is követhető, egyszerű koreográfiákra épülő dinamikus óratípus megkedveltetése a magyar emberekkel, akik sokkal jobban hasonlítanak a kubaiakra, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk” – mesélte az egyik oktató, Osvaldo Zequeria Betancourt, aki Havannában nőtt fel és öt éve él Magyarországon.

Test vagy lélek?

Edzeni mindenki főleg a testi változások reményében kezd, sokan nem is gondolnak arra, hogy ezzel nemcsak az izmaikat, de a lelküket is folyamatosan tréningezik. A salsafitneszt végzők körében hamarabb jelentkeznek a lelki változások, de persze a testi átalakulás sem hanyagolható el.

Kiknek ajánlott?

  • Akik testi és lelki feltöltődésre vágynak.
  • Akik szeretik a latin zenét.
  • Akik egyedül szeretnének táncolni, esetleg a páros tánc elkezdéséhez alapokat tanulni, önbizalmat szerezni.
  • Akik korábban nem mozogtak, mert a gyakorlatsor nem terheli a gerincet és az ízületeket.
  • A lelki feloldódás és a jó hangulat mellett cél minden testrész – különösen a csípő, a derék, a kar- és combizmok – átmozgatása és az állóképesség fejlesztése, de emellett a tánclépések elsajátítása, a ritmusérzék fejlesztése is hangsúlyos eleme a programnak.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink